По данни на световната здравна организация над 36 милиона души

...
По данни на световната здравна организация над 36 милиона души
Коментари Харесай

СЗО: Над 36 милиона души по света живеят с ХИВ вируса

По данни на международната здравна организация над 36 милиона души по света живеят с ХИВ вируса. През предходната година новоинфектираните са милион и 800 хиляди, а умрелите от СПИН през 2016-та са един милион души. Днес е Световният ден за битка против СПИН.
Средно  годишно у нас се откриват към двеста индивида с ХИВ. По публични данни, към края на ноември предходната година, инфектираните българи са били 2 460. Очакванията са към края на годината общият брой да доближи 2 700 души.- " Моето здраве е моето право " е мотото на акцията тази година. 
Столичната здравна ревизия и неправителственият бранш провеждат от 10 часа през днешния ден акция пред ректората на Техническия университет. В мобилен медицински кабинет ще се правят безвъзмездни анонимни проучвания и съвещания за ХИВ инфекцията. Час по късно различен мобилен кабинет ще прави също анонимни безвъзмездни съвещания за ХИВ с екип на фондация " Инициатива за здраве ". Той ще е ситуиран на площад " Батенберг ".

Доброволци от младежката организация на БЧК провеждат довечера шествие за съпричастност с хората, живеещи с вируса на СПИН. Те ще тръгнат в 18 часа от метростанция " НДК " и ще продължат към Народния спектакъл " Иван Вазов ". 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР