По данни на австрийската полиция вероятно нов маршрут за нелегален

...
По данни на австрийската полиция вероятно нов маршрут за нелегален
Коментари Харесай

Полицията в Австрия установи нов маршрут за превоз на нелегални мигранти

По данни на австрийската полиция евентуално нов маршрут за незаконен транспорт на мигранти минава през Линц, провинция Горна Австрия, заяви австрийското радио и телевизия ОРФ. Властите допускат, че след сполучливите полицейски акции по основните направления, трафикантите търсят нови пътища и един от тях е през Линц, счита Кристиан Шустер, криминалист от Горна Австрия.

Аргументът за сходно изказване е фактът, че единствено за няколко дни тук са хванати две групи, които търсят дребните гранични пунктове за Германия северно от Линц. 

Полицаите са спрели през вчерашния ден дребен товарен камион с 53-ма души, измежду тях 10 деца, най-малкото от които двегодишно. Хората били превозени при рискови за живота условия и още в събота са се оплаквали от липса на въздух. Властите са задържали четиримата трафиканти на възраст от 18 до 28 години.

Само ден преди този момент на граничния пункт Валзенберг, провинция Залцбург, служители на реда са задържали след гонене двама трафиканти – немска гражданка и сириец – двамата на 21 години, превозвали незаконно 11 турски мигранти за Германия, съобщи Българска телеграфна агенция. В хода на преследването са били ранени двама служители на реда, препречили с полицейския автомобил пътя на опитващите се да избягат трафиканти.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР