По-дългото отлагане на излизането на Великобритания от ЕС може да

...
По-дългото отлагане на излизането на Великобритания от ЕС може да
Коментари Харесай

Трябва да се внимава с ново отлагане за Великобритания

По-дългото отсрочване на излизането на Англия от Европейски Съюз може да има последствия. Това съобщи координаторът на Европейския парламент по договарянията с Англия Ги Верхофстат, представен от EU Obsrever.

Вече се появиха информации, че ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск може да даде 1 година отсрочване на британците. В същото време депутатът от английската Консервативна партия Джейкъб Рийс – Мог съобщи, че това може да докара до някои промени.

Според него, в случай че Англия остане в Европейски Съюз още една година, страната ще би трябвало да блокира някои европейски начинания. Сред тях са увеличение на бюджета и основаването на единна европейска войска.

„ Мога да кажа, че би трябвало да се внимава какво си пожелаваш. Знам, че има хора, които желаят в допълнение отсрочване, само че не знаем какво може да стане, в случай че то бъде обещано “, съобщи Верхофстат.

Председателят на Европейска комисия Жан – Клод Юнкер съобщи, че е съперник на в допълнение увеличение на периода. Очаква се финално решение да бъде взето на срещата на върха на 10-ти април.

Британският министър председател Тереза Мей към този момент е изпратила публично писмо с искане за удължение на периода.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР