По-дълъг период между поставянето на първа и втора доза на

...
По-дълъг период между поставянето на първа и втора доза на
Коментари Харесай

Най-новите научни данни за ваксината на AstraZeneca - ниво на защита и сериозни странични ефекти

По-дълъг интервал сред слагането на първа и втора доза на оксфордската ваксина (на AstraZeneca) води до по-голямо струпване на антитела, надлежно до по-голяма отбрана от ковид. Това демонстрират данни от нови изследвания, систематизирани в в профилираното научно списание The Lancet.
Според изследването, в случай че втората доза бъде сложена в интервал от повече от 12 седмици, процентът на отбрана прехвъля 81 на 100. Това значи, че 81 от 100 души въобще няма да се разболеят от COVID-19. Ако обаче втората доза, която е де факто за укрепване, бъде сложена в период от по-малко от 6 седмици, процентът пада до 55 на 100.
 AstraZeneca - за какво в Германия има съмнение към имунизацията? AstraZeneca - за какво в Германия има съмнение към имунизацията?
Все повече хора в Германия странят от имунизацията на AstraZeneca - множат се известията за лекари, болногледачи и медицински сестри, кои...
Важно е да се посочи, че след слагане на първата доза антителата се усилват непрестанно в интервал от 22 до 90 дни, като към 90-тия ден равнището на отбрана става 76%. За страдание в този интервал, имунизацията не защищава толкоз мощно от асимптоматично заразяване с ковид – единствено 17,2%. Но пък при слагане на две дози в интервал от 6 до 8 седмици имунизацията пази от асимптоматично протичане на COVID-19 в 74,2%. За сметка на това, в границите на 22 – 90 дни след слагане на първа доза има сериозна отбрана против това да предаваш вируса, в случай че си имунизиран и инфектиран – в 63,9% не можеш да заразяваш. По-интересното е, че това равнище понижава на 49,3% след слагане на втората доза – догатката за какво става по този начин е въздействието от участвалите в изследванията британци, защото по това време във Англия болестта избухна като цяло и е имало повече асимптоматични случаи, които се включват в изследването, в сравнение с по времето, когато е поставяна първата доза - тогава пандемията не беше в чак толкоз остра фаза, колкото през есента.
Всъщност, при взели участие над 24 400 души в изследването (малко над 8500 имунизирани с оксфордската ваксина и също толкоз в контролна плацебо груба, като участниците са от Англия – 8948 души, Бразилия – 6753 души и Южна Африка – 1477 души), 1% от имунизираните са се разболели от COVID-19 след 14-тия ден от слагане на първата доза, което значи резултатност на имунизацията в този стадий (т.е. тези, които не се разболяват) от 66,7%.
Има единствено двама приети в болница поради заразяване с COVID-19 при използване на оксфордската ваксина, като и двамата са влезнали в болница, тъй като са се заразили на първия ден от слагане на имунизацията и на десетия ден надлежно – т.е. преди да може да бъде построен съответен имунен отговор.
Докладвани са общо 108 случая на съществени странични резултати при имунизирани (12 282 души общо) и 127 при неимунизирани (11 962 общо), единствено че в действителност тук има значими разяснения – тези резултати са включени, тъй като не е потвърдено, че не са директно свързани с имунизацията. Сред тях обаче има много странни случаи, които навяват мисли, че надали имунизацията е отговорна – да вземем за пример поява на апендицит (6 случая), на дивертикулит (3 случая), на туберкулоза (1 случай), на зараза на уринарния тракт (1 случай)!
 Проучване потвърди: Ваксината на AstraZeneca е по-ефикасна при по-късна втора доза Проучване потвърди: Ваксината на AstraZeneca е по-ефикасна при по-късна втора доза
Ефективността на имунизацията на AstraZeneca е по-голяма, когато втората доза се сложи 12 седмици след първата. Това са изводите от ново...
В предаването " Още от деня " вирусологът доктор Радостина Александрова разяснява, че се вършат опити с композиция на векторна ваксина против ковид, каквато е тази на AstraZeneca и с РНК ваксини, каквито са тези на Pfizer/BioNTech и Moderna, като първичните резултати демонстрират по-силен клетъчен имунитет, само че занапред има да се вършат още много тествания.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР