По-дълъг живот на батерията, по-добра производителност или и двете? Емил

...
По-дълъг живот на батерията, по-добра производителност или и двете? Емил
Коментари Харесай

Смартфоните от серията iPhone 15 може да разполагат със значително по-големи батерии

По-дълъг живот на батерията, по-добра продуктивност или и двете?

Емил Василев преди 49 секунди 2 Сподели

Най-четени

IT НовиниЕмил Василев - 18:00 | 02.07.2023

Революционното носимо устройство, което „ ще размени смарт телефоните “ скоро излиза на пазара

НаукаЕмил Василев - 8:00 | 03.07.2023

Научен пробив разкри мистерията, обвързвана с Кървавият водопад в Антарктида

IT НовиниДаниел Маринов - 20:29 | 01.07.2023

Само един код Енигма в никакъв случай не е бил разрушен от никого, даже с днешния запас

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Последните клюки в интернет допускат, че идващото потомство iPhone-и на Apple ще имат доста по-големи акумулатори от своите прародители, което звучи сносно поради това, че iPhone не е прочут със своя дълъг живот на батерията.

Според консуматор на Weibo, който се базира на източник от Foxconn, iPhone 15 на Apple ще се доставят с по-големи акумулатори. Съобщава се, че потенциалът на батериите за другите модели е следният:

iPhone 15: 3877 mAh (увеличение с 18%) iPhone 15 Plus: 4912 mAh (увеличение с 13,6%) iPhone 15 Pro: 3650mAh (увеличение с 14,1%) iPhone 15 Pro Max: 4852mAh (увеличение с 10,9%)

Увеличението е значимо, само че е значимо да помните, че потенциалът е единствено част от цялостното уравнение за живота на батерията. Хардуерът и софтуерът (и методът, по който те си взаимодействат) са също толкоз значими, а Apple дава евентуално най-ефективните образци в мобилната промишленост.

Очаква се също по този начин идната линия iPhone 15 на Apple да се доставя с два разнообразни процесора според от моделите. По-ниският клас iPhone 15 и iPhone 15 Plus евентуално ще се зареждат от A16 Bionic – същият чип, който се намира в съществуващите iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max. Този чип е построен по 5 nm (N4P) индустриален развой на TSMC.

Междувременно се чака iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max да се получат нов A17 Bionic чип, създаден по 3 nm индустриален развой на TSMC.

Apple има няколко благоприятни условия по какъв начин да се възползва от спомагателното преимущество от този по-голям потенциал на батериите. Компанията може да резервира сходно равнище на продуктивност и да се концентрира прецизно върху подобряването на живота на батерията. И противоположното, Apple може да употребява спомагателния потенциал на батерията, с цел да увеличи продуктивността и да поддържа сходен номинален живот на батерията. Възможно е да се употребява и композиция от по-добра продуктивност и усъвършенстван живот на батерията.

В допълнение към по-големите акумулатори се оповестява, че Apple желае да усъвършенства Ultra Wideband чипсета в своите смарт телефони, с цел да улесни интеграцията с хедсета за смесена действителност Apple Vision Pro.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР