По-бърза реакция на произшествия обещават от пожарната. На пресконференция в сградата

...
По-бърза реакция на произшествия обещават от пожарната.
На пресконференция в сградата
Коментари Харесай

По-бърза реакция на произшествия обещават от пожарната

По-бърза реакция на катастрофи дават обещание от пожарната.

На конференция в постройката на " Гражданска отбрана " в кв. " Дианабад " специалисти от Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " (ГДПБЗН) показаха данни за осъществяването на план за възстановяване на активността на Националния действен център и регионалните такива, които дават отговор за бързото култивиране на сигналите за катастрофи. Проектът е на стойност близо 6 249 000 лв. и е финансиран от фонд " Вътрешна сигурност " към Министерство на вътрешните работи.
 Разчитаме на пожарникарите за 55 000 случая всяка година
Разчитаме на пожарникарите за 55 000 случая всяка година

Вътрешният министър Бойко Рашков поздрави отличените тази година огнеборци

Основното изобретение - основана е нова софтуерна интегрирана осведомителна система за съгласуваност и ръководство на силите и средствата на пожарната работа, която допустимо най-оптимално разпределя сигналите, спомага за координацията сред другите звена и други Това сигурно ще спомогне за по-бързата реакция на екипите, твърдят пожарникарите.

" Този план е извънредно значим за основната дирекция и способства извънредно доста за подпомагането на материално-техническата база. Най-хубавото е, че се стигна до всяка една районна работа ", сподели гл. комисар Красимир Шотаров, шеф на дирекция " Оперативни действия " към ГДПБЗН.
 Кабинетът отряза служители на реда и пожарникари за заплатите им
Кабинетът отряза служители на реда и пожарникари за заплатите им

Започва външна оценка в системата, с цел да стартира промяна

Проектът е разграничен на три елементи, като в границите на първата за всяка районна дирекция на оперативния център са закупени компютърна техника, принтери, информационни системи и мебели. На второ място е създаден въпросният съвременен програмен продукт и са подготвени чиновници да работят с него. Разработено е и мобилно приложение за вътрешноведомствено прилагане, което също да усъвършенства връзката сред екипите. На трето място пък е осъвременена системата за радиовръзка ТЕТРА.

Предстои в бъдеще по други планове всеки пожарен автомобил да бъде оборудван с таблет, на който в действително време да излизат данните за катастрофи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР