По 179 лева ще взимат учителите за всеки разработен от

...
По 179 лева ще взимат учителите за всеки разработен от
Коментари Харесай

По 179 лева ще се дават на учителите за създаден от тях дигитален урок

По 179 лв. ще взимат учителите за всеки създаден от тях електронен урок , който бъде утвърден и оповестен за общодостъпно прилагане в „ Дигиталната раница “ . Досега сумата беше 160 лв. . Това стана ясно по време на работна среща сред специалисти от просветното министерство и районните ръководства по образованието. Дискусията е била отдадена на „ Дигиталната раница “, изграждаща се по план „ Образование за утрешния ден “ на Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък “ 2014-2020 година

Към момента са завършили съвсем всички действия по построяването на единната безвъзмездна е-платформа за образование . Нужно е обаче тя да бъде „ напълнена “ с в допълнение наличие – онлайн уроци, извършения, проби, основани и споделени от самите учители. Засега в „ Дигиталната раница “ има почти 250 създадени от преподаватели и утвърдени за общо прилагане електронни уроци. Повечето от тях са за началeн учебен стадий – от I до IV клас . Нужно е обаче да се генерира по-голям размер такова просветително наличие и за прогимназиален и гимназиален стадий . Това е и повода да се увеличи и заплащането за учителите, които основават сходно наличие.

При създаването учителите могат да употребяват голям размер от към този момент налични в платформата електронни запаси – изображения, интерактивни презентации, анимации, 3D модели, видео клипове и други Освен това следва верифициране на към този момент основани уроци по време на Коронавирус пандемията, които са били употребени от учителите тогава. Всеки преподавател може да създаде цифров урок и да го предложи за национално утвърждение , като няма ограничавания за броя уроци, които всеки учител основава.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР