Плувец от американския остров Лонг Айлънд в щата Ню Йорк,

...
Плувец от американския остров Лонг Айлънд в щата Ню Йорк,
Коментари Харесай

Закъсал в морето беше спасен благодарение на тениска и счупена въдица

Плувец от американския остров Лонг Айлънд в щата Ню Йорк, плаваше в намерено море пет часа и се избави с помощта на тениската си и счупена въдица, оповестява New York Post. 63-годишният Дан Хо от Копиаг плувал край крайбрежията на Лонг Айлънд, когато мощно течение го отнесло в морето. Мъжът съумя да остане на водата на 4 километра от брега, където прекара 5 часа. Американецът направи знаме от риза и счупена въдица, открити във водата, с цел да притегли вниманието на спасителите.

Изобретателността на мъжа му помогнала да се избави. Той беше видян от Джим Хохорст и неговия другар Майкъл Рос, които плаваха на моторна лодка. Те извадиха Хо от водата, след което Хохорст се обади по радиото на службите за незабавна помощ. Спасителите побързаха да посрещнат лодката им и трансферираха Хо на яхтата им. Те са оказали първа помощ на потърпевшия от хипотермия. Мъжът бил в схващане и превъзбуденост, само че не могъл да стане от безсилие. Той бе откаран в станция на бреговата защита на Съединени американски щати, оттова с кола за спешна помощ бе откаран в болница.

По-рано беше обявено за рибарски траулер, избавил австралийски моряк, който два месеца се е носил из Тихия океан с кучето си. Яхтата им бе застигнат от стихия, след което цялата електроника отказала. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР