Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия Любомир Петров от с. Бегово

...
Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия Любомир Петров от с. Бегово
Коментари Харесай

Осъдиха Любомир, убил съпругата си в Пловдивско, за теглене на пари от картата ѝ

Пловдивският областен съд осъди подсъдимия Любомир Петров от с. Бегово на отнемане от независимост за период от  1 година и 6 месеца с изпитателен период от 3 години и 6 месеца за потребление на платежен инструмент без единодушието на титуляра.

Подсъдимият  призна напълно обстоятелствата и събитията, изложени в обвинителния акт, заради което размерът на по този начин наложеното наказване е избран след редуцирането с 1/3, според член 58а ал.1 от Наказателен кодекс.

Със същата присъда Окръжният съд наложи на подсъдимия Петров и санкция в размер на 4000 лв..

Подсъдимият бе приет за отговорен за това, че в интервала от 14.09.2020 година до 16.09.2020 година в гр. Карлово и в гр. Пловдив, при изискванията на продължавано закононарушение, е употребявал платежен инструмент – банкова /дебитна/ карта, издадена от „ Банка ДСК “ АД на името на Красимира Куковска, без единодушието на титуляря  и действието не съставлява по-тежко закононарушение, като всички тегления са на обща стойност 4000 лв. – закононарушение по член 249 ал.1 вр. член 26 ал.1 от Наказателен кодекс.

Присъдата предстои на митинг и обжалване в 15-дневен период пред Апелативен съд – Пловдив.

Припомняме, че против Петров тече дело и за убийството на 21-годишната Красимира Куковска в Бегово. Процесът протича по общия ред с приканване на всички очевидци и движимости лица, но заседанията се гледат при закрити врата. До момента делото беше връщано два пъти на прокуратурата – веднъж поради подозрение за безпристрастност на наблюдаващия прокурор Анелия Трифонова и повторно за повдигането на още едно обвиняване при рестарта, което обаче би влошило ситуацията на обвинения.

Любомир Петров е с мярка за неотклонение „ домакински адрес ”.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР