Пловдивският художник Илиян Колев за поредна година показа изкуството си

...
Пловдивският художник Илиян Колев за поредна година показа изкуството си
Коментари Харесай

Браво! Пловдивският художник Илиян Колев показа изкуството си в Париж

Пловдивският художник Илиян Колев за поредна година сподели изкуството си в Париж по време на 120-годишното юбилейно издание на влиятелния Есенен салон „ Salon D’Automne ” в La Grande Halle de la Villette от 18 до 21 януари.
Участието на Колев и в този момент впечатли ценителите на изобразителното изкуство. Той бе поканен да покаже своя картина за пета поредна година, защото през 2021 година завоюва Голямата премия за живопис в секция „ Абстракция ”.
Тази година той взе участие с картината „ Composition 14 ” (130/100см, акрил/платно).
От началото на 20 век Салонът се стреми да предложи нов взор за метода, по който се основава изкуство. Той се опълчва на традиционализма, фаворизиран очевидец е на авангардните придвижвания на фовизма, сюрреализма и кубизма. Вярна на това влиятелно минало, изложбата продължава и през днешния ден.
На 120-годишния си празник Салонът събира 1200 създатели, художници от целия свят от четиридесет разнообразни националности, както и към 30 000 гости. Салонът се организира под патронажа на президента на Франция Еманюел Макрон.
Тази година има и съпътстваща галерия на фотографии на известни създатели, взели присъединяване в Салона през годините, сред които Пабло Пикасо, Пол Гоген, Марк Шагал, Анри Матис и доста други.
Есенният салон на изкуствата се организира в Париж от 1903 година Първоначално са излагали млади художници импресионисти.Те са имали опция да покажат какво са нарисували през лятото навън. Днес са показани всички изкуства – картини, статуи, фотографии, щампи, рисунки, книги за художници, приложни изкуства. Salon d’Automne е асоциация на художници с нестопанска цел, учредена през 1903 година, приета за своята социална полза от 1920 година, чиято цел е да предизвиква и развива изящните изкуства във всички свои събития и по-специално посредством изложения във Франция и в чужбина.
Художникът Илиян Колев работи в региона на живописта. През 2016г. специализира в ателиетата на Cité internationale des arts, Paris.Канен е да взе участие в Салон на френските художници.Интерес към негови произведения демонстрират френски галерии и колекционери.Негови картини могат да се видят в уеб страницата artnowdefiscalisation.com.

Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР