Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Хасково,

...
Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Хасково,
Коментари Харесай

Митничари се усъмниха в газова бутилка на Порше Кайен, оказа се, че вътре има изненада

Пловдивският апелативен съд удостовери определение на Окръжен съд – Хасково, с което за взети ограничения за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на трима мъже, хванати на границата при контрабанда на 6.6 кг опиат.

На 29.01.2022 година управляваният от Т. Т. автомобил " Порше Кайен “ е арестуван на Граничен контролно-пропусквателен пункт   " Капитан Андреево “ за щателна инспекция. Митничарите откриват съмнителна газова бутилка в багажника на колата. След като я разрязват намират вътре найлонов чувал с марихуана, която е с тегло 6 кг и 650 грама на стойност 26 600 лв.. Шофьорът незабавно е задържан. По-късно са арестувани другите двама мъже - Б. Т. и Д. В.  

Днес те желаеха съдът да ги пусне под " домакински арест “.

Апелативните съдии проучиха събраните досега доказателства, показанията на очевидци, протоколите за оглед и изземване и справката за конфискуваната марихуана,  решиха, че са задоволени условията на закона за обосновано съмнение за съпричастност на тримата към осъществяване на контрабанда на опиат, в което са упрекнати. Според Апелативен съд - Пловдив има заплаха при по-лека мярка за неотклонение тримата да извършат закононарушение или да се укрият.

Определението на съда е дефинитивно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР