Пловдивският апелативен съд остави в ареста 18-годишен младеж от Харманли,

...
Пловдивският апелативен съд остави в ареста 18-годишен младеж от Харманли,
Коментари Харесай

Пияни момчета блудстваха и после пребиха до смърт 53-годишна жена

Пловдивският апелативен съд остави в ареста 18-годишен юноша от Харманли, потвърждавайки определението на Окръжен съд- Хасково. На момчето е наложена най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “, като е упрекнат в ликвидиране.
Установено е, че в нощта на 15.03.19 година край стадиона в Харманли 18-годишният причинител и съучастникът му, който е на 22 година, след приложимост на алкохол са блудствали неведнъж с 53-годишна жена. Двамата са се възползвали от безпомощното й положение подбудено от алкохолно замайване. Двамата й нанесли побой, като я удряли най-вече в главата. В резултат на физическите контузии дамата е умряла. Трупът й е открит чак след два дни - на 17.03.19 година, а малко по-късно са арестувани двамата причинители на зверското действие.
В Апелативен съд–Пловдив 18-годишното момче е обжалвало в началото наложената му мярка. Съдии обаче решиха, че от събраните досега гласни, писмени и материални доказателства се извежда обосновано съмнение, че подсъдимият е съпричастен към осъществяване в съучастничество и на двете закононарушения, в които е упрекнат.
За ликвидиране, осъществено с особена свирепост, по непосилен за потърпевшата метод, възползвайки се от безпомощното й положение, Наказателният кодекс планува от 15 до 20 години отнемане от независимост, пожизнен затвор и пожизнен затвор без подмяна. С оглед характера на действията , в които 18-годишният гражданин на Харманли е упрекнат, апелативните съдии одобряват, че подсъдимият може да извърши закононарушение и да се укрие. При налагане на мярката са взети под внимание фактът, че момчето е нарушило правото на живот и половата цялост на жертвата, събитията при които са осъществени действията, както и степента им на социална заплаха и тази на причинителя. Определението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР