Пловдивски търговци на торове, препарати и семена, както и производители

...
Пловдивски търговци на торове, препарати и семена, както и производители
Коментари Харесай

Четирима пловдивски фермери в топ 100 по печалба

Пловдивски търговци на торове, препарати и семена, както и производители на животинска и хлебна продукция, се подредиха измежду най-големите компании в страната в бранш " Земеделие " за 2021 година В топ 100 по облага влизат „ 999 - Ив. Асенов “ на Ивайло Асенов, който заема 19-о място. 48-и в класацията е „ Садина-99 “ с едноличен притежател Николай Гачев. „ Елит 2095 “ на Никола Ангелов се подрежда на 91-ва позиция, а „ Деметра ЗХ “ е под №94.

За предходната година приходите от продажба на Ивайло Асенов са в размер на 184 286 000 лева, което е растеж от съвсем 16% по отношение на миналата, сочи изследване на capital.bg. Бизнесменът отглежда и оранжерийни зеленчуци в региона на Първомай, поддържа и вилно населено място на Цигов чарк.

Освен към земеделие Ивайло Асенов има интерес и към други браншове. През 2018 година той закупи против 9,78 млн. лева някогашния приборостроителен комбинат в Пловдив, а неотдавна брои 13 млн. лева за терен от 40 дка на " Балканкар Рекорд ".

Николай Гачев има съвременна фабрика за белене на слънчоглед в село Зелениково. За 2021 година приходите му възлизат над 73 млн. лева, което е 22.95% растеж по отношение на миналата година.

Внушителен растеж от 33.31% бележи „ Елит - 2095 “, част от холдинга „ Елит “. Във фермата си в Ягодово отглеждат мюлари и създават гъши дроб и други артикули.

" Деметра - 3Х " се подрежда и измежду най-динамичните компании, с растеж от 121.81%. Тя е под шапката на „ Комат 2 “ ООД, със съдружници Митко Караджов и Кристина Чорлева-Алексиева. 

На първо място в класацията се изкачва незнайната досега " Агро ръб ". Внушителният <210> растеж през 2021 година (близо 82%) изстрелва оборота ѝ до близо милиард. Компанията е записана в София през 2019 година под шапката на " Медиа Нет Холдинг ", с предмет на активност вътрешна и външна търговия със зърно и агропродукти. Управител и едноличен притежател и на двете компании е Цанко Коловски. По неофициална информация до неотдавна той е купувал зърно от Украйна и го изнасял за Африка и Азия. По данни на ДАКСИ " Агро ръб " е премахнат като търговец през юни 2022 г. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР