Пловдивската пожарна изпрати 2022 г. със 198 спасени човешки живота.

...
Пловдивската пожарна изпрати 2022 г. със 198 спасени човешки живота.
Коментари Харесай

198 живота спасиха пловдивските огнеборци през 2022 г. 

Пловдивската пожарна изпрати 2022 година със 198 избавени човешки живота. През годината огнеборците са отработили общо 4980 катастрофи. Реагирали са на 3457 сигнала за пожара, като единствено 663 от тях са били с материални загуби. 

В 1523 случая е оказана техническа помощ и са осъществени аварийно-спасителни действия, включително на паднали възрастни хора в домовете си, произшествия с паднали от височини-скали, тепе, екопътеки, на хора, заседнали в асансьори, отключени са стаи и порти, зад които хора са останали сами и в рискова обстановка за живота им. 

Реализирани са акции, свързани с търсене и избавяне на паднали във водоеми, затиснати от техника и затрупани от скална маса, заклещени хора и деца. За 1301 такива сигнала са осъществени животоспасяващи акции. 

Най-чистите и зареждащи за огнеборците претърпяния са били срещите с деца от над 300 образователни заведения в региона, които са надникнали в тайните на специалността " пожарникар ". 

" Показахме им опциите на техниката, разказахме им забавни случки и образно се впуснахме в подготовка с гасене на терен, с която ги научихме, че при среща с огъня, би трябвало да работят рационално, без непотребен риск, запазвайки хладнокръвие ", регистрират от пожарната работа в града под тепетата. 

През 2022 година огнеборците използваха всяка опция да вземат участие с демонстрации на техника в разнообразни детски фестивали и начинания, по време на които главната цел е повишението на противопожарната просвета на деца и възрастни.

" През миналата година екипите на районните служби: Първа, Втора, Трета, Четвърта, Стамболийски, Карлово, Асеновград, Първомай,Хисаря, Раковски, Садово, секторите в Съединение и Лъки, секторите СОД и Летище Пловдив, работиха всеотдайно- по този начин, както постановат разпоредбите на специалността, като всеки един от сътрудниците имаше персонален принос със своя човешки капацитет ", обобщават от пожарната. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР