Пловдивска област вече е в оранжевата зона по разпространение на

...
Пловдивска област вече е в оранжевата зона по разпространение на
Коментари Харесай

Пловдивско влезе в оранжевата зона

Пловдивска област към този момент е в оранжевата зона по разпространяване на ковид.

Областният спешен щаб набеляза и първите ограничения за справяне с новата пандемична вълна, оповестява БНР.

Най-напред се активизират лечебните заведения, в които през миналата година и половина с друг потенциал, според от интензивността на заразяването, действаха Covid отделения.

Към днешна дата е ясно, че в най-голямото и квалифицирано лечебно заведение в региона - Университетската болница „ Свети Георги “ леглата за пациенти с Covid -19 са съвсем запълнени, което постанова поетапното включване и на останалите.

" Имаме към този момент опит с подготoвката за последваща вълна. Мога да кажа, че съгласно данните, от дейните случаи на инфектирани в Пловдивска област 16,6% са приети в болница, което може би значи, че една част го прекарват по-леко и не стигат до болнично лекуване ", сподели в " Преди всички " шефът на РЗИ Сийка Димчева.
 В очакване на четвъртата вълна: Преструктурират общинските лечебни заведения в Пловдив В очакване на четвъртата вълна: Преструктурират общинските лечебни заведения в Пловдив
В Пловдив преструктурират общински лечебни заведения с подготвеност да одобряват пациенти от четвъртата коронавирус вълна. Отново се разкриват спомагателни...

По думите й най-бързо ще се провеждат лечебните заведения с интензивни отделения за новата вълна на вируса.

 

 



Още от ОБЩЕСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР