Пловдивчанинът Мирко Попов, се обърна към TrafficNews , за да

...
Пловдивчанинът Мирко Попов, се обърна към TrafficNews , за да
Коментари Харесай

Млад пловдивски пианист се включи в престижна музикална академия

Пловдивчанинът Мирко Попов, се обърна към TrafficNews , с цел да изкаже признателност към екипа на Фондация Пловдив 2019 и Община Пловдив, за това че в " тези тежки, смутни и безхаберни времена, намира средства да поддържа младите гении на България. Децата, които все пак и на инат на заливащата ни бездуховност и сребрелюбие, се учат, напредват и популяризират името на България по света ".

Фондация Пловдив 2019 поддържа Йордан Попов с парични средства при присъединяване му в Международна лятна академия в средновековното градче Лилиенфелд, Долна Австрия от 03.07 до 10.07.2022 година при проф. Александър Геберович.

" В изкуствата човек би трябвало да попадне на точния учител, с цел да може да се получи онази магическа връзка сред възпитаник и преподавател. Аз, като родител, съм благополучен, че на тази академия такава връзка са получи сред проф. Геберович и моя наследник. Тази тяхна среща е единствено началото (надявам се) на едно бъдещо съдействие и струпване на познания, умения и опит, което начало нямаше да бъде допустимо без тази навременна и мощна поддръжка от страна на Фондация Пловдив 2019 и Община Пловдив.

За голямо страдание би трябвало да споделя, че несъвършенствата и остарелите способи и разбирания при ръководството на учебните заведения по изкуствата основават голям брой трудности пред вярното развиване и разрастване на капацитета на българските надарени деца. Това мога да го заявя и като родител на две надарени деца, пианисти, и като възпитател с близо 20 година стаж и като лекар по педагогика " приключва Попов.

Йордан Попов е ученик на НУМТИ „ Добрин Петков “ – Пловдив от класа по пиано на Елена Тасева. На 12.07.2022 година той се завърна от присъединяване в Музикална Академия – Лилиенфелд, която се организира към този момент 44 години, без спиране. Йордан имаше опцията да бъде част от влиятелната Академия, с помощта на фондация „ Пловдив – 2019 “, стратегия „ Полети “.

Академията се организира в интервала 3-10 юли в красивото градче Лилиенфелд, Долна Австрия.

Йордан Попов, който е възпитаник в класа на Елена Тасева. Той взе участие в музикалната Академия, дружно с още над 50 участници от разнообразни националности – Австрия, Италия, Русия, Китай и други Включен е в майсторския клас на известния учител по пиано Александър Геберович, дълготраен преподовател една от най-престижните Академии във Виена - Universität für Musik und darstellende Kunst, Wien.

Йордан беше определен да свири на заключителния концерт на Академията, който се организира във внушителната зала „ Dormitorium “, където той извърши Соната № 12, F-Dur, KV 332 на Моцарт.

Творческият път на Йордан Попов е относително пай, тъй като първият му допир с пианото е на 15.09.2017 година, когато той е едвам в първи клас. Благодарение на изключителната педагогическа и професионална работа на Елена Тасева и преподавателката по солфеж Цветелина Семерджиева, както и на разбирането и съдействието на директорката Нели Попова-Коева, той има към този момент зад тила си тридесет и един състезанието, една музикална академия и работа с трима интернационално приети професора по пиано – един от България и двама от Австрия.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР