Пловдивчанинът Костадин Чакъров, който внезапно почина 4 дни след 70-ия

...
Пловдивчанинът Костадин Чакъров, който внезапно почина 4 дни след 70-ия
Коментари Харесай

In Memoriam: Прощаваме се с Коста Чакъров

Пловдивчанинът Костадин Чакъров, който ненадейно умря 4 дни след 70-ия си рожден ден, е прочут политик и анализатор в леви убеждения. Юрист по обучение, Чакъров е бил първи секретар на ДКМС в родния си град, консултант в апарата на Държавния съвет, заместител завеждащ икономическия отдел на Централен комитет на Българска комунистическа партия.

Преди измененията на 10 ноември 1989 година е политически консултант на някогашния държавен глава Тодор Живков и на щерка му Людмила Живкова - това е и най-известната му социална позиция.

Чакъров се гордееше, че в никакъв случай не е злоупотребил с доверието на някогашния Първи, на който не спестявал неуместни истини - като тази, че при социализма най-бързо просперират хората с най-слаба подготовка, само че с родители правоверни комунисти.

Съветникът Чакъров е този, на който Живков заръчва: Като умра, кажи да ми извадят ръцете от ковчега - да видят, че нищо не съм взел на оня свят!

До 2013 година е бил ръководител на Централен комитет на Съюза на комунистите в България.
Автор е на книгите „ Вторият етаж” и „ Нашествието на демократите”.
От 2010 до 2013 Костадин Чакъров е ръководител на Съюза на комунистите в България.

Ерудиран специалист, почитан и от съидейници, и от съперници като кардинален идеолог на лявата концепция с точна фраза и колоритен език. Костадин Чакъров е издирван политически анализатор, който се появява постоянно е на страниците на в. " Марица ".

Разочарован от грешките на българския преход, който проучва с желязна логичност и безкомпромисност, в последните години Чакъров не се занимава интензивно с политика. Остава правилен на убежденията си. Твърди, че най-уважаваните от него политици са президентите Доналд Тръмп, Владимир Путин, Румен Радев.

Поклонението пред тленните остатъци на Костадин Чакъров ще се състои на следващия ден - 29 декември 2017 година, от 13 часа в църквата „ Свети Седмочисленици “ в София.

Поклон пред паметта му!
тагове коста чакъров  In Memoriam: Прощаваме се с Коста Чакъров  In Memoriam: Прощаваме се с Коста Чакъров  In Memoriam: Прощаваме се с Коста Чакъров  In Memoriam: Прощаваме се с Коста Чакъров
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР