Пловдивчанин, който предплатил 1000 лева за 7-дневна почивка в Турция,

...
Пловдивчанин, който предплатил 1000 лева за 7-дневна почивка в Турция,
Коментари Харесай

Българин резервира ваканция в Турция, не отиде на почивка, но олекна със стотици левове

 Пловдивчанин, който предплатил 1000 лв. за 7-дневна отмора в Турция, само че се отказал от пътуването поради пандемията от COVID-19, ще търси капарото си по правосъден път след мощен скандал с туристическата компания " Ориент 99 “. За това се оплака пострадалият Георги С. пред кореспондент на Plovdiv24.bg .

Мъжът се възползвал от ранното записване за " ол инклузив “ морски отдих в южната ни съседка и още предишния ноември платил 1000 лв. капаро за ваканцията си през септември 2020 година

Ползвал съм услугите на компания " Ориент 99 “ в продължение на много години и в никакъв случай не съм имал проблеми – всичко беше обикновено като услуги, отношение и така нататък Трябваше да заминем на 11 септември тази година. Притеснихме се поради пандемията и увеличаващия се брой на инфектираните в Турция. Жена ми беше доста разтревожена и взехме решение, че е по-добре да не вървим на почивката “, описа Георги.

Той изпратил питане по отношение на вероятните варианти за възобновяване на капарото или капариране на същия пакет за идната година. Получил отговор, че екскурзиите до Турция били дейни, компанията правила транспортите и можела да удържи 95% от капарото при отвод от страна на клиента.

" Тези хора правят туристическа услуга и отрасловото им министерство е това на туризма. Не са транспортна компания да транспортират камъни или картофи от точка до точка. Според мен човек, с цел да отиде на отмора, би трябвало да се усеща обикновено, не да се тормози и да носи маски на всички места или да бъде подложен под карантина.

Датата на заминаването мина и ние не отидохме на почивката. Малко по-късно се чух с мой другар, който отпътува за същия хотел – аз персонално му предложих тази организация, просто той беше резервирал по-късна дата от нас. Исках да схвана дали са удовлетворени от изискванията в хотела и така нататък Каза, че всичко е било супер и описа за други отказали се от същата отмора клиенти, на които им било препоръчан ваучер за 100% от капарото като резервация за идващия сезон. По-късно аз отидох в офиса, предложиха ми 70% от сумата под формата на ваучер.

При подписването на документите попитах за какво за една и съща оферта на едни хора оферират 100% ваучер, а на други – 70%. Първоначално чиновниците се смутиха от въпроса ми, след това ми обясниха, че водели самостоятелни пазарлъци с хотела за всеки клиент. На работа беше синът на шефката. След като зададох въпроса си, той се изнерви и отхвърли да ми предложи какъвто и да е вид. Сега ще се съветвам с юрист и ще повеждам правосъдни борби за парите си “, описа пострадалият Георги.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР