Гърция посреща събота и неделя с нестабилно време и прогнози

...
Гърция посреща събота и неделя с нестабилно време и прогнози
Коментари Харесай

Динамично време в Гърция: Проливни дъждове и гръмотевични бури, а след това живакът ще достигне 39 градуса

Гърция посреща събота и неделя с несигурно време и прогнози за стихии и мощни ветрове. Но от средата на седмицата, от 15 май, нататък температурите в южната ни съседка ще наподобяват средата на лятото, написа  Kathimerini.

Според прогнозата на метеорологичния модел Windy от сряда (15 май) ще има доста повишение на температурите, като живакът ще се повиши над 30 в някои региони.

Следващият петък и събота (17-18 май) ще се следят температури над 35 градуса. Особено в събота синоптичният модел планува за температури от 39 градуса по Целзий в региона на Халкида.

Но тази събота и неделя времето ще бъде неустойчиво, като на моменти облачността ще се усилва. Дъждове ще има в множеството региони, а спорадични гръмотевични стихии ще има в северната част на Йонийско море, Епир, Западна Македония, Източна Тесалия, Евия, Крит и Додеканезите, а от обедните часове и в останалите западни елементи.

Температурата ще остане на същото равнище. Тя ще доближи 20 до 22 градуса по Целзий на континента и 23 градуса по Целзий тук-там по островите.

Припомняме, че мощна стихия удари Солун в четвъртък (9 май) следобяд. Пожарната е получила десетки сигнали за наводнени приземни етажи и за падащи дървета в централните елементи на града.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР