Пловдивчани отбелязаха един от най-големите християнски празници Йордановден. Още рано

...
Пловдивчани отбелязаха един от най-големите християнски празници Йордановден. Още рано
Коментари Харесай

Ето как пловдивчани отбелязаха Йордановден

Пловдивчани означиха един от най-големите християнски празници Йордановден. Още рано сутринта миряните се насочиха към църквите да възпламенят свещичка и да участват на литургията. По-късно денем митрополит Николай освети бойните флагове в храма „ Успение Богородично “ в Пловдив. От там той поведе литийното шествие към Водната палата, където беше и кулминационната точка на празника – хвърлянето на Богоявленския кръст.



Разпятието улови 28-годишен боен пред очите на бригадния си военачалник Явор Матеев. Димитър Налбантов, който е от с. Искра, за трети път се хвърля в ледените води на р. Марица, само че за първа година съумява да хване кръста.

Мъжът премери силите си с още 82 съперници, като най-младият от тях беше 8-годишно дете, а най-възрастният 72-годишен рокер. Тази година и още едно хлапе – 10-годишният Борислав реши да премери сили с по-възрастните.
Свързани вести Освещават бойните флагове и хвърлят кръста в река Марица ВИДЕО 28-годишният Димитър улови Богоявленския кръст в Пловдив СНИМКИ
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР