Пловдивчани масово отказват да работят срещу минимално заплащане. Това показа

...
Пловдивчани масово отказват да работят срещу минимално заплащане. Това показа
Коментари Харесай

Пловдивчани отказват да работят за минимална заплата

Пловдивчани всеобщо отхвърлят да работят против минимално възнаграждение. Това сподели допитване на Пловдивската социална телевизия след изнесени данни от Агенцията по заетостта. Според тях близо 30% от обявите за работа оферират минималната работна заплата за трудово заплащане. Част от хората настояват, че това е, тъй като работодателите не желаят да заплащат. За други казусът е неналичието на връзка сред образованието и пазара на труда, т.е бълват се на " ненужни " кадри-висшисти, а няма квалифицирани служащи за производството.

165 разгласи за работата в Пловдив имаше оповестени през вчерашния ден до 13 часа в един от известните уеб сайтове. Само на 49, което е едвам 30 %, от тях има посочена заплата. Което значи, че на близо 2/3 от обявите заплащането е " прикрито ". Една от вероятните аргументи е ниско възнаграждение. Единици са обявите, в които действително се написа, че месечното заплащане е към 460 лв., което е минималната работна заплата сега.

Най-търсени сега са сервитьори, рецепционисти, продавач-консултанти и служащи в производството. За работодателите това е приблизително или нискоквалифициран личен състав надлежно и предлаганата заплата не е висока.

Друг прийом е, че постоянно работодателите означават брутна заплата, само че чистата сума за приемане след приспадане на всички налози и осигуровки е много по-ниска. Проблем за търсещите работа е, че в доста от обявите се икономисва продължителността на работното време.
тагове работа минимална заплата отвод пловдивчани
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР