Plovdiv24.bg В Пловдив задържаха мъж и жена – организатори на схема

...
Plovdiv24.bg
В Пловдив задържаха мъж и жена – организатори на схема
Коментари Харесай

Прокуратурата в Пловдив с подробна информация за разбитата престъпна група

 Plovdiv24.bg В Пловдив задържаха мъж и жена – уредници на скица за пране на пари посредством фишинг измами, заяви на брифинг окръжният прокурор Румен Попов, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Други двама са оповестени за общодържавно търсене. Задържаните са 62-годишна жена - датски жител от арабски генезис и 42-годишен мъж - ливански жител, само че с българско ЕГН.

И двамата са осъждани. Спрямо дамата са налице три неоправдателни присъди, които са главно за измами, отнемане и съставяне на документи с погрешно наличие. Мъжът е с присъда за закана за ликвидиране и за неплащане на прехрана.

Двамата уредници са с прокурорска мярка на задържане за 72 часа. Предстои да им бъде поискана от съда мярка за неотклонение " задържане под стража “.

Законът планува за закононарушението отнемане от независимост от 3 до 12 години, санкция от 20 000 до 200 000 лв., както и конфискуване на имуществото и

Днес прокуратурата е наложила и запор върху банковата сметка на едно от поставените лица, в която е имало 2 400 000 млн. лв..

Схемата е работила от към две години, заяви окръжният прокурор. На върха и стои лице с алена бюлетина от Англия, което е оповестено за общодържавно търсене.

Чрез разнообразни компютърни престъпления и хакерски умения те са източвали пари от непознати банкови сметки и посредством подставени лица са ги пренасочвали към непознати сметки на компании, откъдето след това са ги изтегляли, или пренасочвали още веднъж към тях.

В схемата са взели участие напълно умишлено към 10 – 15 компании с към 30 сметки. Те са получавали дребни суми от към 500-1000 лв.. Самите организатори са очаквали 10% от получените приходи.

С подхванатата акция на прокуратурата и БОП е предотвратена измама за над 40 млн. лв.. Отделно от това са били блокирани 1 750000 щатски $ и 1 400 000 евро.

Подробностите вижте в прикаченото видео.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР