Plovdiv24.bg България е единствената страна, която успя да въведе здравни мерки

...
Plovdiv24.bg
България е единствената страна, която успя да въведе здравни мерки
Коментари Харесай

Алибегов: Хората в нощните заведения са безработни, а бизнесът ще бъде обезщетен най-рано през ноември

 Plovdiv24.bg България е единствената страна, която съумя да вкара здравни ограничения преди да има каквито и да е обществени и стопански ограничения, съобщи в ефира на bTV Ричард Алибегов от Българската асоциация на заведенията. Той и негови сътрудници от сектора през днешния ден излязоха на митинг.

" В момента няма безусловно никакви ограничения за бизнеса, за туристическия отрасъл. " 60:40 “ сега е спряно, защото няма пари, а изискванията, в които се трансформира, го вършат недосегаем за огромна част от сектора “, акцентира Алибегов.

По думите му " от през вчерашния ден хората от нощните заведения са безработни “, а останалите заведения се тласкат към банкрут поради нуждата да покриват 100% разноски с 50% потенциал или по-малко.

По думите му при предни затваряния авансово са били обсъждани ограниченията за бизнеса, до момента в който в този момент дори единствено връщане на към този момент прилагани практики за поддръжка ще лишават 2-3 седмици договаряния с браншовите организации и най-малко още 45 дни очакване на нотификация от Европейски Съюз, защото пари в бюджета няма и би трябвало да се употребяват европейски.

Затова и " в най-хубавия случай, бизнесът ще бъде заплатен най-рано през ноември “ съгласно Ричард Алибегов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР