Пловдив. Зам.-министърът на младежта и спорта Ваня Колева участва в

...
Пловдив. Зам.-министърът на младежта и спорта Ваня Колева участва в
Коментари Харесай

Пловдив: Зам.-министър Ваня Колева награди победителите от Пролетните спортни игри на Университета по хранителни технологии

Пловдив. Зам.-министърът на младежта и спорта Ваня Колева взе участие в закриването и награди спечелилите в Пролетните спортни игри на Университета по хранителни технологии (УХТ) в Пловдив. На събитието участваха още ректорът на УХТ проф. Кольо Динков, ръководителят на Студентския съвет Иво Финков и ръководителят на Националното посланичество на студентските препоръки Яна Вангелова. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на младежта и спорта .
Пролетните спортни игри се провеждат за четвърта поредна година от Студентския съвет на висшето образователно заведение. В спортните съревнования през миналия месец участваха над 250 студенти, които премериха сили в 10 типа спорт – лека атлетика, волейбол, баскетбол, футбол, силов трибой, тенис на маса, шахмат, канадска битка, бадминтон и повдигане на тежести.
„ За мен е голяма чест да бъда измежду Вас и дружно да отблежим края на Пролетните спортни игри. Именно спортът е един от инструментите, които спомагат за създаване на скъпи качества и умения у младежите и фактът, че от ден на ден от Вас употребяват свободното си време, с цел да спортуват, може единствено да ни радва “, съобщи зам.-министър Ваня Колева.
Тя изрази признателност към управлението на университета и Студентския съвет, че трансформират Пловдив освен в Столица на културата, само че и в място за спорт и обмяна на опит сред младежите, участници в игрите.
„ За Министерството на младежта и спорта е приоритет насърчаването на младежите към спортни действия, както и развиването на скъпи умения, които да оказват помощ за тяхното личностно и професионално развиване “, добави зам.-министърът.
Ваня Колева уточни, че новият Закон за физическото образование и спорта ще даде подтик за развиването на студентския спорт, тъй като дава нови благоприятни условия за финансиране на студентските спортни клубове, което в допълнение ще подкрепи студентската общественост и всички младежи, които желаят да спортуват.
Ректорът на Университета по хранителни технологии проф. Кольо Динков поздрави участниците и изрази вяра, че студентската самодейност ще продължава да се развива и ще намира от ден на ден съидейници.
Преди церемонията по закриването на Пролетните спортни игри зам.-министър Ваня Колева се срещна с ректора на УХТ Кольо Динков, с който разискаха нуждата от сътруничество сред бизнеса и образованието, с цел да може да се предотврати приключването на млади фрагменти. Тя беше осведомена със структурата на университета и изучаваните в него специалности. Ваня Колева прегледа и материалната база и изискванията за спорт, които предлага спортният комплекс на висшето образователно заведение.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР