Пловдив. Цифровизацията е навсякъде около нас. Тя не е бъдещето,

...
Пловдив. Цифровизацията е навсякъде около нас. Тя не е бъдещето,
Коментари Харесай

Европейски избори 2019 г.: Мария Габриел в Пловдив: По-ниски цени на роуминга и интернет достъп на обществени места са сред приоритетите ни

Пловдив. „ Цифровизацията е на всички места към нас. Тя не е бъдещето, тя е сегашното “ - това съобщи в Пловдив лидерът на листата на ГЕРБ за идните избори за членове на Европейски парламент Мария Габриел, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . В града под тепетата тя се срещна с администрацията на компания „ Белла България “, където бе посрещната от изпълнителния шеф на компанията Елза Маркова. Тя бе съпроводена от кмета на „ Тракия “ и началник на районната организация Костадин Димитров.
Само за година и половина с комисар по цифрова стопанска система и общество Мария Габриел, Европейската комисия е приключила 28 законодателни начинания в този сектор. За съпоставяне за предходните три години от мандата на Европейска комисия те са били единствено шест.
Мария Габриел уточни напълно съответни изгоди за хората като цените на роуминга в Европейския съюз. „ Днес ги одобряваме за даденост, само че да си спомним какви бяха те преди юни 2017 година “, съобщи тя и посочи, че работи интензивно за понижаване на цените на роуминга на Западните Балкани.
„ По тази тематика работя и се веселя, че имам резултат – още от юли тази година стартира намаляване на цените за мобилните данни - да си забележим имейлите, фейсбук. Стартираме с цена от 45 евроцента на мегабайт, сега тя е сред 11 и 14 евро. Разликата в действителност е голяма “, сподели още Мария Габриел и посочи, че е стартират техническият развой за работа за гласовите позвънявания и есемесите. Страните от Западните Балкани също към този момент сред тях шестте стартират фрапантно понижаване на цените.
Освен роуминга лидерът на листата на ГЕРБ за идните избори за членове на Европейския парламент уточни и други положителни начинания – безвъзмезден безжичен интернет на публични места, а Пловдив е измежду селектираните. „ Това е моя самодейност, в която за първи път Европа работи по този начин директно с кметовете и общините. Проектът е на стойност 120 милиона евро. Целта ни е в 8000 общини в цяла Европа да предоставим ваучер на стойност 15000 евро, който да разреши в продължение на три години на публични места да има безвъзмезден безжичен високоскоростен интернет “, изясни Мария Габриел. Тя отговори на всичките й сложени въпроси, измежду които бъдещето на България в Шенген и Еврозоната, електронното гласоподаване, битката с подправените вести и дигитализацията на разнообразни браншове в стопанската система, по-конкретно в земеделието и хранително-вкусовата индустрия.
В рамките на програмата „ Хоризонт Европа “ средствата за интервала 2016-2017 били 40 милиона евро, а за 2018-2020 година те ще са в размер 160 милиона евро. Дискутирана бе и тематиката за цифровите иновационни хъбове, като Пловдив бе посочен като област, в която е належащо да има подобен хъб в агросектора и хранително-вкусовата индустрия.
В града под тепетата Мария Габриел организира срещи с жители в предизборните пунктове и по Главната пешеходна зона. Тя беседва с кмета и регионален координатор на ГЕРБ в Пловдив Иван Тотев, районните кметове, националният представител инж. Атанас Ташков, общински съветници, членове и симпатизанти.
На Евроизборите на 26-ти май 2019 година ГЕРБ е с номер 12 в интегралната бюлетина.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР