Пловдив. Предстои безплатно двудневно обучение за доброволци за работа по

...
Пловдив. Предстои безплатно двудневно обучение за доброволци за работа по
Коментари Харесай

Франц Кадири, Фондация „Пловдив 2019“: Предстои безплатно двудневно обучение за доброволци за работа по проекта „Европейска столица на културата“

Пловдив. Предстои гратис двудневно образование за доброволци за работа по плана „ Европейска столица на културата “. В тази връзка опитът на по-възрастни доброволци, комбиниран с ентусиазма на младостта, ще бъде движеща мощ в процеса на взаимното образование. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Пловдив Франц Кадири, координатор доброволци и районни връзки във Фондация „ Пловдив 2019 “. По думите му образованието на доброволци ще се организира на 23 и 24 ноември в Дома на културата „ Борис Христов “ в Пловдив в два идентични модула. „ На 23 ноември събитието стартира от 14.00 и продължава до 18.00 часа, а на 24 ноември – от 10.00 до 14.00 часа. Целта е да се придобият на практика умения за работа на терен и работа в екип в подтекста на самодейността „ Пловдив - Европейска столица на културата 2019 “, изясни Кадири. По думите му, събитията през 2019 година ще бъдат огромни. Целта е да бъде включен оптимален брой хора, без значение от тяхната възраст, обществено състояние и ползи. От фондацията желаят по време на тези образования да вземат участие както хората, които са били, по този начин и хора, които не са били доброволци до сегашния миг. „ Мисията ни в този момент е по някакъв метод да създадем връзка сред тях, с цел да може имащите опит да се срещнат с тези, които нямат “, уточни Франц Кадири. Според него доброволците у нас са най-вече младежи, в ученическа или студентска възраст. От Фондацията „ Пловдив 2019 ” желаят да се включат и хора в работоспособна възраст, пенсионери или хора, които към този момент не работят.
Кадири изясни, че в първите два часа на двудневното образование ще се организират интерактивни игри. „ В тези интерактивни игри ще се усвояват разнообразни на практика умения. Лекторите са доста забавни и опитни хора. Единият е Маюми Танигучи, координатор на Международната доброволческа стратегия на EU JAPAN FEST – стратегически сътрудник на самодейността „ Европейска столица на културата “. Друг преподавател е Лиляна Лирка, координатор на Националната доброволческа стратегия на Международния сценичен фестивал в град Сибиу, Румъния. Това са хора, които годишно работят с над 700 доброволци в Румъния – координират ги и ги образоват. Смятам, че тези хора със своя богат опит ще бъдат забавни за българските доброволци “, сподели още Кадири.
Тони МИХАЙЛОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР