Пловдив. Оповестени бяха резултатите от първото класиране за места в

...
Пловдив. Оповестени бяха резултатите от първото класиране за места в
Коментари Харесай

Пловдив: Оповестени бяха резултатите от първото класиране за места в гимназиите след седми клас

Пловдив. Оповестени бяха резултатите от първото класиране за места в гимназиите след седми клас в Пловдив. „ 4748 са общо подадените заявки. От тях 307 са от други райони. 4465 са класираните възпитаници “, това сподели на конференция Иванка Киркова, шеф на Регионално ръководство на образованието-Пловдив, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пловдив . По думите й 2548 са признатите седмокласници по първо предпочитание. Най-предпочитаните пловдивски гимназии са езиковите „ Иван Вазов “ и „ Пловдив “. 1370 са искащите за паралелка непознати езици с британски език в ЕГ „ Иван Вазов “, а 1369 са тези в ЕГ „ Пловдив “.
Баловете на учениците не са се трансформирали фрапантно от предходната година. Най-високият бал в Пловдив е 495. Той е на момиче, На второ място е МГ „ Академик Кирил Попов “ с оптимален бал 494 и на трето място е момче с бал от 490 в ЕГ “ Иван Вазов “ с немски език. Закрити са общо 14 паралелки в учебни заведения в Пловдив, Куклен, Лъки и Калофер. Това са професионални паралелки, за които не е имало нито един искащ претендент. Записването на признатите възпитаници от първо класиране ще става от 4 до 6 юли.
„ Тези деца, които не са класирани на първото автоматизирано вземат участие на второ класиране “, сподели Иванка Киркова.
Весела КРЪСТЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР