Пловдив. На 8 юни, от 19.00 часа, в Дома на

...
Пловдив. На 8 юни, от 19.00 часа, в Дома на
Коментари Харесай

Пловдив: В Дома на киното ще бъде представен филмът „Нито Вълк-нито Куче“

Пловдив. На 8 юни, от 19.00 часа, в Дома на киното в Пловдив ще бъде показан най-успешният филм за индианци „ Нито Вълк-нито Куче “. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Пловдив уредниците на събитието. Филмът е на шотландския кинопродуцент Стивън Люис Симпсън.
„ Той е самостоятелен кино продуцент със пристрастеност към културата и живота на индианците, живял е към година на индианска земя и самичък ще показа кино лентата персонално пред публиката в София, Пловдив и Варна. Екранизацията е по едноименния бестселър на Кент Нърбърн и писателят самичък се обръща към режисьора след празните обещания на продуценти от Холивуд. От доста години насам това е най-успешният филм за индианци, който не е сниман в Холивуд, и има най-дългия релийз в Съединени американски щати от всички кино продукции за 2017 година. Филмът има висока културна стойност и демонстрира смели фрагменти, които да заглушат гласа на белия човек и карат фена да се вслуша в извисената мъдрост на индианците. Индианските нации имат характерни обичаи и история, които са надалеч от нашите порядки, само че доста покрай общочовешките полезности и естествения темп на природата “, показват още уредниците.
Главният воин, Дейв Белоглав Орел е умря през 2016 година на достолепната възраст от 97 години.
„ През дългия си живот той е имал десетки кино функции като в носителя на Оскар, „ Танцуващият с вълци “, на режисьора Кевин Костнър. Белоглав Орел е внук на вожда Белия Бик, който се е сражавал в фамозната борба при Литъл Бигхорн през 1876 година. Обучавал е известния киноактьор Ерол Флин по какъв начин да държи оръжие и да язди с вярна стойка, а актрисата Мерилин Монро нееднократно е била пленявана от танцовите умения на индианския водач и негов танцов сътрудник. Бил е инструктор и на звездата Джон Уейн, а уменията му не се изчерпват с конна езда и пукотевица. Дейв Белоглав Орел има Сребърна Звезда за службата си във Военновъздушните сили на Съединени американски щати, откакто бива зарязан полумъртъв на бойното поле при борбата за Нормандия. Дейв Белоглав Орел влага цялата си душа в тази последна роля “, прибавиха от организационния екип на събитието в Пловдив.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР