Пловдив. 25-тото издание на театралния фестивал Сцена на кръстопът ще

...
Пловдив. 25-тото издание на театралния фестивал Сцена на кръстопът ще
Коментари Харесай

Започва 25-тото издание на театралния фестивал Сцена на кръстопът в Пловдив

Пловдив. 25-тото издание на театралния фестивал " Сцена на кръстопът " ще премине под мотото " Театъра. Надеждата ". Избрано е, тъй като се оказва, че театралната сцена е сякаш единственото място, което в тази разбулена страна, с доста проблеми, които се вземат решение сега, съумява да събере хората. Това сподели Кръстю Кръстев - шеф на Драматичен спектакъл - Пловдив часове преди откриването на влиятелния конгрес, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Пловдив .

Откриването е довечера с премиерата на " Укротяване на опърничавата " от Шекспир. на Пловдивския трагичен спектакъл. Режисьор на спектакъла е Стайко Мурджев, за който Шекспир е цяла галактика и съдържа всички проблеми на предишното и на бъдещето. " Твърди се, че това е първата пиеса на Шекспир. Въпреки че е писана в епохата на късния Ренесанс, тя съдържа в себе си свръх настоящи тематики и проблеми, които ни тресат нас в този момент. Основният проблем на нашия театър е борбата сред половете, която е проблем на нашето време въобще ", описа Мурджев.
Необичайното в тази режисура е, че на театралната сцена са извършват циркови номера. 
В постановкатна вземат участие известни и обичани имена: Ивана Папазова, Маргарита Гошева, Патриция Пъндева, Елена Кабасакалова, Мариана Йотова, Герасим Георгиев-Геро, Симеон Алексиев, Димитър Банчев, Кръстю Кръстев, Стилиян Стоянов, Алексей Кожухаров, Красимир Василев, Троян Гогов, Венелин Методиев.

В програмата на фестивалатази година са включени общо 18 спектакъла на театрални трупи от цяла България, множеството от които се играят за пръв път.

Включена е и премиера на книгата " Тя, Цветана " на Яна Борисова и Георги Тошев. За втора поредна година ще се присъди театрална стипендия " Ламбо " на името на идеолога на " Сцена на кръстопът " проф. Стефан Данаилов. Тя ще бъде връчена на 9 декември - когато е роден Мастера.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР