Плодовете са необходимост и ежедневие за много от нас. За

...
Плодовете са необходимост и ежедневие за много от нас. За
Коментари Харесай

Защо един плод струва 1000 долара

Плодовете са нужда и всекидневие за доста от нас. За благополучие, са леснодостъпни и на допустими цени. Но не за всички плодове може да се каже същото.

Дурианът е от тези екзотични творения на природата , които не доближават до нашите географски ширини и единствено четем и слушаме за тях. Той е една суперхрана, богата на куп потребни субстанции, само че и с един голям минус - непоносимия си мирис.

Дурианът се трансформира в същински шлагер в една от страните, в които се отглежда - Индонезия. Достигайки до пазара, той провокира любознанието на по-платежоспособните клиенти, тъй като единствено те могат да си го разрешат. На места цената му надвишава 1000 $ за брой , което е три пъти повече от междинната локална месечна заплата.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Food Hunter Tasikmalaya (@foodhuntertasikmalaya) на Яну 25, 2019 в 9:01 PST

Издигнат на пиедестала на супер потребен деликатес, дуарианът намира своето място в супермаркети и търговски центрове, подложен в стъклени аквариуми. Така минувачите са защитени от ужасната миризма на плода, а самият плод - от набезите на крадци.

Важно е да отбележим, че много високата цена е годна за специфичен вид на дуриана, наименуван J-Queen . Той е основан изкуствено от двама запалянковци, които настояват, че тяхната версия е доста по-полезна, а усетът припомня фъстъци и масло. Самите плодове пък са идеално кръгли и златисти, предава Guardian.
 Дуриан, облепиха и каму каму - новите суперхрани
Кои са новите суперхрани

3 типа плодове, които са малко познати, само че доста потребни

Има обаче една дребна измама - дърветата от сорта J-Queen раждат плодове единствено един път на три години . Но дали това е същинската причина този специфичен дуриан да коства толкоз доста, или всичко е просто привличане на внимание, всеки самичък може да реши.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР