Пликовете за печене са много практични, а храната, приготвена в

...
Пликовете за печене са много практични, а храната, приготвена в
Коментари Харесай

Моето откритие: Пека здравословен пълнозърнест хляб в плик, без да цапам съдове. Хлябът е мек като масло!

Пликовете за печене са доста практични, а храната, приготвена в тях е вкусна и сочна, тъй като се употребяват личните сокове на продукта, изключително в случай че печете месо в тях. Малко хора знаят, че хлябът, изпечен в тези специфични пликове, се получава бухнал и мек като масло. Във всеки един миг можете да имате здравословен и топъл самун на масата, без да цапате доста съдове, което е доста практично. Ако сте огромен почитател на хляба, тази рецепта е за вас, тъй като не съдържа квас, захар и брашно.

Отлична е за диабетици, за хора, които са алергични или имат нетърпимост към глутен. Здравословният самун в плик е съвършен за вегани и вегетарианци, само че и за тези, които обичат хляба и желаят да им е вкусно. Докато го приготвяте, ще се забавлявате, тъй като процедурата е лека и приятна.

Ето рецептата за Пълнозърнест самун в плик за печене:

Здравословен самун в плик за печене

Продукти: 

500 гр. овесени ядки

2 дребни лъжици фина сол

3 огромни лъжици смлени ленени семена

3 огромни лъжици семена от чиа

1 пакетче бакпулвер

500 мл гореща вода

1 плик за печене

Приготвяне: 

За да изпечете този самун, ще ви е нужен специфичен плик за печене, който можете да намерите в съвсем всеки супермаркет. Сложете овесените ядки в плика, прибавете 1,5-2 супени лъжици сол и разбъркайте малко.

 плик за печене

 артикули в плик

Добавете 2 супени лъжици смляно ленено семе, което също може да смелите в блендер, и 3 супени лъжици семена от чиа. Добавете 1 пакетче бакпулвер и по-късно деликатно налейте 500 мл топла вода и разбъркайте деликатно.

 самун в плик подготвяне

Трябва да получите примес, която ще бъде лепкава и ще има консистенция като влажен пясък. След като объркате сместа, затворете плика за печене и оформете хляба на питка. Печете в авансово загрята фурна на 200 градуса към 60 минути.

 тесто в плик

 самун в плик за печене

След миналото време проверете с съчка за зъби дали хлябът е изпечен отвътре, в случай че не е, както беше в моя случай, оставете да се запече още малко. Вдигнах фурната на 220 градуса за по-бързо печене.

 здравословен самун

Хлябът в действителност е доста апетитен, нормално след изпичане го оставям под забрадка да изстине малко, след което го изяждаме целия, докато е още топъл. Много е апетитен, само че и здравословен, семената придават необикновен мирис на прясно изпечен самун, който хрупка в устата.

Да ви е сладко!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР