Плевен ще вземе заем от ФЛАГ за реализацията на значим

...
Плевен ще вземе заем от ФЛАГ за реализацията на значим
Коментари Харесай

Кога Плевен ще има изцяло екологичен транспорт

Плевен ще вземе заем от ФЛАГ за реализацията на важен план за електротранспорт, посредством който регионалният град ще има напълно екологичен публичен градски превоз до края на 2023 година, оповестиха от общинската администрация.

По решение на Общинския съвет ще бъде подписан контракт за заема с Фонда за локалното самоуправление в България. Дългът ще бъде кратковременен. Екопроектът е финансиран по оперативната стратегия " Околна среда ", за предприемане на ограничения от община Плевен да бъде решен казусът с превоза, източник на замърсяване на атмосферния въздух.

В бюджета на общината за 2021 година е избран оптимален предел за новия дълг до 10 милиона лв. . За осъществяването на дейностите, специалистите са открили нужда от оборотни средства за настоящи заплащания и разплащане с реализатори до 3 025 000 лева, заради което размерът на заема ще бъде до 3 025 000 лева, а срокът за погасяване - до 12 месеца, с опция за предварително погасяване.

Общата цел на плана е да се усъвършенства качеството на атмосферния въздух в Плевен чрез понижаване на равнищата на фини прахови частици (ФПЧ10) и азотни оксиди (NOx), и постигане на европейските стандарти и правила. Ще бъдат сменени старите транспортни средства за градски превоз.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР