Плевен. Договорът за добросъседство и сътрудничество с Република Северна Македония

...
Плевен. Договорът за добросъседство и сътрудничество с Република Северна Македония
Коментари Харесай

Пламена Заячка, АБВ: Отлагането на преговорите на Северна Македония за членство в ЕС е последната възможност на страната ни да защити българския национален интерес

Плевен. Договорът за добросъседство и съдействие с Република Северна Македония не пази българската история и българския народен интерес. Това съобщи на конференция в Плевен водачът на АБВ - Младежи Пламена Заячка през днешния ден, когато Българската православна черква отбелязва деня на Свети дух – ден на южната ни съседка, и ден, в които се почитат душите на мъртвите и хилядите починали в битките за национално обединяване, оповестиха от пресцентъра на АБВ . Тя акцентира огромната морална отговорност на българите – да почитаме и да не предаваме техния завет. Пламена Заячка разяснява, че Договорът за добросъседство и съдействие с Република Северна Македония има по-скоро пожелателен темперамент, само че не и действителна тежест. „ Виждаме, че македонизмът продължава, виждаме настъпателната политика на Северна Македония. Нито една друга партия не се ангажира с въпроса за връзките ни с южната ни съседка, дори в противен случай – тезата е, че приоритет на България е присъединението на Северна Македония в Европейски Съюз и НАТО. Това може да е приоритет на Северна Македония, само че не и на България. Нашият приоритет е да защитим историята си и националния интерес “.
Заячка уточни, че отлагането на договарянията на Северна Македония за участие в Европейски Съюз е последната опция на страната ни и държавното управление да вземе ограничения да отбрани българския народен интерес.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР