Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) разглежда във вторник по

...
Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) разглежда във вторник по
Коментари Харесай

ВСС разглежда по същество предложението за освобождаване на главния прокурор

Пленумът на Висшия правосъден съвет (ВСС) преглежда във вторник всъщност предлагането на министъра на правораздаването Надежда Йорданова за предварително освобождение от служба на основния прокурор Иван Гешев.

Предложението беше импортирано на 2 март, а по-късно бяха признати вътрешните правила за предварително освобождение натримата огромни, по които да се движи процедурата. Йорданова счита, че в предлагането ѝ за освобождение на основния прокурор се съдържат обстоятелства и условия за тежко нарушаване или редовно несъблюдение на служебните отговорности, както и дейности, които накърняват престижа на правосъдната власт.

Миналата седмица членовете на Висш съдебен съвет одобриха единомислещо да бъде открита процедура за определяне на учредения за предварително освобождение на основния прокурор. Също по този начин взеха решение, че от девет условия, посочени от министъра като съображение за освобождение, едно напълно не дава отговор на условията, други три са отчасти възможни, а пет са напълно възможни и постоянни за разглеждане всъщност.

Изцяло са позволени въпросите свързани със известие в Туитър във връзка дейностите на Министерство на вътрешните работи при митингите през лятото на 2020 година, поредицата следствия „ Осемте джуджета “; досъдебното произвеждане за отравянето на Емилиян Гебрев, инцидентното систематизиране на делата и инструкции по отношение на транспортни закононарушения.

Частично ще бъдат разисквани всъщност случаите с имунитета на Елена Йончева, делото „ Баневи против България “ и отношение на основния прокурор към неправителствени организации и юридически общности. Няма да бъде прегледан абсурдът с прекачване на дялове в млечната компания " Жоси " на бащата на основния прокурор.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР