Плавателен съд с около 400 души на борда се намира

...
Плавателен съд с около 400 души на борда се намира
Коментари Харесай

Кораб с 400 мигранти потъва между Гърция и Малта

Плавателен съд с към 400 души на борда се намира на дрейф сред Гърция и Малта и потъва, оповестиха от службата за помощ Alarm Phone в неделя, откакто броят на лодките с мигранти, пресичащи Средиземно море от Северна Африка, внезапно набъбна.

От Alarm Phone оповестиха в Twitter, че са получили позвъняване от лодката, която е тръгнала от Тобрук, Либия, през нощта и че са уведомили управляващите. Досега обаче управляващите не са подхванали избавителна интервенция, допълват те.

От Alarm Phone обявиха, че лодката към този момент се намира в малтийската зона за търсене и избавяне (SAR).

Германската неправителствена организация Sea-Watch International заяви в своя акаунт в Twitter, че е разкрила лодката наоколо до два търговски кораба.

Организацията съобщи, че малтийските управляващи са наредили на корабите да не правят избавителна акция. Агенция Франс Прес оповестява за случая, като прецизира, че не е съумяла да се свърже с малтийските управляващи за коментар.

От Alarm Phone оповестиха, че хората на борда са изпаднали в суматоха, като няколко от тях са се нуждаели от здравна помощ. Плавателният съд е бил без гориво и долната му палуба е била цялостна с вода, а капитанът е напуснал и не е имало кой да ръководи лодката, споделиха те.

Друга неправителствена организация, немската Resqship, съобщи в неделя, че минимум 23 мигранти са починали през нощта в Средиземно море при друго корабокрушение.

В Twitter неправителствената организация съобщи, че по време на избавителната интервенция е разкрила 25 души във водата, а чиновниците ѝ са съумели да извадят 22 оживели и две тела, макар че ѝ е било обявено, че към 20 други души към този момент са се удавили.

Миналата седмица 440 мигранти бяха избавени край Малта след комплицирана 11-часова интервенция в бурното море от кораба " Гео Баренц " на благотворителната организация " Лекари без граници " (MSF).

Най-малко 23 африкански мигранти бяха оповестени за изчезнали, а четирима починаха в събота, откакто двете им лодки потънаха край Тунис, до момента в който се опитваха да стигнат до Италия, оповестява БНР.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР