Платформите за сътрудничество на служителите ще стават по-привлекателни(снимка: CC0 Public

...
Коментари Харесай

Софтуерът за съвместна работа става все по-търсен


Платформите за съдействие на чиновниците ще стават по-привлекателни
(снимка: CC0 Public Domain)

Глобалният пазар на програмен продукт за съдействие (съвместна работа) доближи 29,1 милиарда $ през 2021 година, което е растеж от 28,4% на годишна база. Разходите за подобен програмен продукт нарастват с двуцифрен ритъм в продължение на пет поредни години, по данни на IDC.

Силното възобновяване се дължи на редица фактори, в това число увеличение на броя на чиновниците в фирмите, закупуване и консолидиране на бизнеси с няколко решения за облекчаване на техните корпоративни потребности, както и по-високи цени на продуктите на пазара и появяването на нови функционалности.

Анализът на IDC сочи, че продажбите порастват във всички сегменти от пазара на програмен продукт за взаимна работа, в това число технологиите за конференции и виртуални събития, имейл приложенията и продуктите за съдействие в границите на корпоративни общности.

IDC изброява няколко преимущества на технологиите за съдействие: опцията да се работи отвред, основаването на по-продуктивна и приобщаваща общественост на работната мощ и цифровата бизнес промяна.

„ Очакването и възприемането на тези приложения на работното място и отвън него се трансформира в нещо естествено ”, споделя анализаторът Уейн Курцман. „ През идващите години платформите за съдействие ще станат по-привлекателни, образни, функционални и известни в общностите. Интелигентните функционалности ще се развиват бързо, с цел да поддържат работа от всяко място ”.
още по темата
Според прогнозата на IDC, световният пазар на приложения за съдействие ще нарасне до 63,8 милиарда $ през 2026 година Партньорствата сред доставчиците на програмен продукт ще стават все по-важни за тясно консолидиране на разнообразни функционалности на приложенията.

Общоприетите услуги за съдействие последователно се трансформират в инфраструктурни услуги, което ги изолира от ден на ден една от друга. Microsoft и Гугъл навлязоха на пазара, като вградиха принадлежности за съдействие в свои лични облачни офис пакети, които се употребяват от доста компании.

Анализаторите считат, че разработчиците на офис пакети отвън облака би трябвало да се съсредоточат върху съответни сюжети: продажби, маркетинг, поддръжка на клиенти, доставки и т.н.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР