Платформата Cent, която продаде като незаменим токен първия туит на

...
Платформата Cent, която продаде като незаменим токен първия туит на
Коментари Харесай

Търгуваните NFT-та са масово фалшификати

Платформата Cent, която продаде като незаместим токен първия туит на Джак Дорси за 2.9 млн. $, спря транзакциите. Причината е, че хората всеобщо продават NFT-та на цифрово наличие, което не им принадлежи. Това разгласи създателят и основен изпълнителен шеф на на платформата Камерън Хеджази. Той назовава тези измами " фундаментален проблем " на един бързо разрастващ се пазар, какъвто е този на цифровите активи.

Продажбите на NFT-та набъбнаха до към 25 милиарда $ през 2021 година, оставяйки мнозина в неразбиране за какво се харчат толкоз доста пари за продукти, които физически не съществуват и които всеки може да види онлайн гратис.

NFT действително съставляват са криптоактиви, които записват собствеността върху дигитален файл като изображение, видео или текст. Всеки може да сътвори NFT, като собствеността върху токена нормално не дава благосъстоятелност върху главния детайл.

Съобщенията за измами, имитации и „ промивна търговия “ станаха всекидневие.

От 6 февруари основаната в Съединени американски щати Cent е спряла опцията за пазаруване и продажба, сподели за Reuters Камерън Хеджази.

Има набор от действия, които се случват, само че които по принцип не би трябвало да се случват законно ", сподели изпълнителният шеф на платформата.

Той посочи три съществени казуса: хора, продаващи неоторизирани копия на други NFT, хора, които основават NFT със наличие, което не им принадлежи, и хора, които продават комплекти NFT, които наподобяват на скъпа книга.

Според него тези проблеми са „ необятно публикувани “, като потребителите „ секат, секат, секат подправени цифрови активи “.

Това не стопира да се случва. Забраняваме сметки в нарушаване, само че все едно играем игра на удари на къртица... Всеки път, когато забраняваме един акаунт, се появяваше различен или още три. "
Пари преследващи пари
Подобни проблеми може да влязат в по-голям фокус, когато огромните марки стартират да се причисляват към по този начин наречената „ метавселена “, или Web3. Coca-Cola и първокласната марка Gucci са измежду фирмите, които към този момент са продали NFT, а YouTube съобщи, че изследва функционалностите на незаменимия токен.

Cent, със своите 150 000 консуматори и доходи в рамките " на милиони ", е относително дребна NFT платформа. Хеджази обаче споделя, че казусът с подправеното и нелегално наличие съществува в цялата промишленост.

Мисля, че това е много фундаментален проблем за Web3 “, сподели той.

Най-големият пазар на NFT – OpenSea, оценен на 13.3 милиарда $ след последния кръг от рисково финансиране, съобщи предишния месец, че над 80% от NFT-тата, изсечени гратис на платформата му, са „ плагиатствани творби, подправени сбирки и спам “.

OpenSea се опита да ограничи броя на основаните незаменими токени, които накара потребителите да ги " копаят ". Но след остра реакция от тяхна страна, платформата прекрати желанието си. Тя заяви в Twitter, че „ работи посредством редица решения “, с цел да възпира „ неприятните артисти “, като в същото време поддържа същинските основатели.

За доста запалянковци на NFT децентрализираният темперамент на блокчейн технологията е прелъстителен, позволявайки на потребителите да основават и търгуват с цифрови активи без централен орган, който да управлява активността.

Но Хеджази споделя, че неговата компания се стреми да отбрани основателите на наличие и може да вкара централизиран надзор като краткосрочна мярка, с цел да отвори още веднъж пазара, преди да изследва други, децентрализирани решения.

Именно след продажбата на NFT-то на Джак Дорси Cent стартира да схваща какво се случва на този пазар.

Осъзнахме, че огромна част от това са просто пари, преследващи пари. “
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР