Плановете на правителствата за ограничаване на емисиите на парникови газове

...
Плановете на правителствата за ограничаване на емисиите на парникови газове
Коментари Харесай

ООН: Светът не успява да овладее климатичната криза

Плановете на държавните управления за ограничение на излъчванията на парникови газове ще забавят климатичните промени, само че би трябвало да се направи повече, с цел да се ограничи световното стопляне, съгласно Организация на обединените нации.      

Всяка година Организацията на обединените народи прави оценка проектите за деяние на страните в региона на климата – известни като „ национално избрани приноси “, с цел да дефинира дали излъчванията ще намалеят задоволително, с цел да лимитират световното стопляне до 1,5°C над прединдустриалните равнища.    

За да се реализира тази цел от 1,5°C – считана за решаваща за попречване на по-опасните въздействия от изменението на климата – излъчванията на парникови газове би трябвало да намалеят съвсем на половина до 2030 година , се показва в отчет на Организация на обединените нации.   

Climate Watch: Fossil fuel dependence sending climate goals up in smoke, says Antonio Guterres | TheCable
— TheCable (@thecableng)
Днешната оценка открива, че през 2030 година излъчванията в действителност ще са се нараснали с 9% спрямо излъчванията през 2010 година Това демонстрира „ нищожно усъвършенстване “ от предходната година, когато прогнозирахме излъчванията да набъбнат с 11% през 2030 година “, посочва  климатичният орган на Организация на обединените нации, UNFCCC.   

„ Светът не съумява да овладее климатичната рецесия “ , съобщи ръководителят на Организация на обединените нации Антонио Гутериш. 

Оценка на уважаваната група Climate Action Tracker съобщи, че политиките и дейностите на Обединеното кралство в региона на климата се нуждаят от „ основни усъвършенствания, с цел да бъдат в сходство с температурната граница от 1,5°C “, съобщи Sky News.   

UN chief tells world to 'get a grip' as report finds not enough action being taken to meet 1.5C climate change target | Climate News
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР