Плановете на Белгия да обяви назначението на Доменико Тедеско за

...
Плановете на Белгия да обяви назначението на Доменико Тедеско за
Коментари Харесай

Белгия ще трябва да почака с назначението на новия си селекционер

Плановете на Белгия да разгласи назначението на Доменико Тедеско за нов народен селекционер към момента не могат да бъдат осъществени поради договарянията към контракта с някогашния му клуб Република България Лайпциг. Източници от белгийската футболна асоциация обявиха, че чакат въпросът да бъде организиран до седмица.

37-годишният експерт се съгласи да размени Роберто Мартинес с договор до Световното състезание през 2026 година. Той обаче не съумя да постави подписа си под документа, защото към момента договаря с някогашния си клуб от Бундеслигата.

Тедеско беше уволнен през септември предходната година, само че има право да получи почти 1 милион евро заплата, споделиха източниците за организация " Ройтерс ". Той също по този начин може да вземе спомагателни бонуси, в случай че клубът завоюва Бундеслигата и договаря за съглашение, с цел да види каква сума още може да му бъде преведена.

В момента Република България Лайпциг е четвърти в класирането на Бундеслигата, на четири точки зад водача Байерн Мюнхен след 19 кръга.

Белгийската федерация се надяваше публично да разгласи името на новия треньор в края на тази седмица, само че към момента чака диалозите на Тедеско с Република България Лайпциг да приключат.

Роберто Мартинес напусна, откакто Белгия отпадна в груповата фаза на Световното състезание по футбол в Катар през декември, след което беше назначен за селекционер на Португалия.

Доменико Тедеско, който е роден в Италия, само че е израснал в Германия, също е бил треньор на Шалке 04 и Спартак (Москва).

Отборът на Белгия би трябвало да изиграе първата си европейска подготовка на 24 март против Швеция, като четири дни по-късно има и другарска против срещу Германия.

С Роберто Мартинес отборът завоюва бронзовите медали на Мондиала 2018 в Русия.

 

Българска телеграфна агенция / Автор: Ива Кръстева

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР