Плановете на Александър Чеферин да измени правилника на УЕФА, за

...
Плановете на Александър Чеферин да измени правилника на УЕФА, за
Коментари Харесай

Бобан хвърли оставка заради плановете на Чеферин да векува начело на УЕФА

Плановете на Александър Чеферин да промени правилника на УЕФА, с цел да може да заема президентския пост до 2031 година, породиха неодобрение измежду съществени фигури в европейската футболна централа.


Днес именитият хърватския футболист Звонимир Бобан хвърли оставка като механически шеф на УЕФА поради предлагането на Чеферин, което би трябвало да бъде гласувано на конгреса на организацията през февруари. Словенецът застане отпред на УЕФА през 2016 след отстраняването на Мишел Платини, който той пристигна с платформа за съществени промени, в това число и ограничение на президентските мандати до три. Той довърши четвъртия мандат на Платини, след което бе избран отново през 2019 и 2023, само че в този момент желае да се одобри тълкувание, че първият му краткотраен мандат не се брои. Това значи, че той ще може да се кандидатира за позицията още веднъж през 2017 и вероятно да ръководи до 2031.

Срещу сходни дейности към този момент се изрече някогашният изпълнителен шеф на Манчестър Юнайтед и сегашен член на Изпълнителния комитет на УЕФА Дейвид Гил, а най-остра позиция зае Бобан. " Въпреки че показах най-дълбоките си терзания и противоречие, президентът на УЕФА не смята, че има някакви правни спънки пред препоръчаните промени, камо ли такива от морално или етично естество. Иронията е, че точно той предложи и стартира редица промени през 2017, чиято цел беше да предотвратят сходни дейности ", разяснява решението си Бобан.

" Не се пробвам да бъда воин, а и аз несъмнено не съм единственият, който мисли по този начин. През последните три години имах отлични връзки с президента на УЕФА и сътрудниците ми в УЕФА и им искам всичко най-хубаво в бъдеще. За страдание, нямам различен избор, с изключение на да напусна УЕФА ", добави той.

Конгресът не УЕФА ще се организира на 8 февруари в Париж, а все още наподобява, че Чеферин няма да има проблем да прокара измененията в правилника. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР