Планирането на нови индустриални зони ще бъде със специален фокус

...
Планирането на нови индустриални зони ще бъде със специален фокус
Коментари Харесай

Министър Стоянов: Планирането на нови индустриални зони ще бъде със специален фокус върху Северозападна България


Планирането на нови индустриални зони ще бъде със специфичен фокус върху Северозападна България.

Това заяви министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов  Никола Стоянов Никола Стоянов е роден през 1976 година в София.   Завършва „ Право “ в Софийския университет по време на конференция на тематика „ Потенциал и развиване на Враца и района “, която се организира през днешния ден в града. По думите му към 200 млн. лв. финансиране за създаване на индустриални паркове ще бъдат обезпечени единствено по Националния проект за възобновяване и резистентност, като тези местоположения са инструмент за привличане на вложения в районите.

„ Община Враца разполага със сериозен капацитет за развиване на индустриални паркове, а разпознатите над 10 терена са отлична локация за вложители от всевъзможен мащаб и с разнородна активност “, уточни Никола Стоянов  Никола Стоянов Никола Стоянов е роден през 1976 година в София.   Завършва „ Право “ в Софийския университет. Той добави, че следва в най-кратки периоди да бъде възобновен Меморандума за съдействие сред Наказателен кодекс „ Индустриални зони “ и община Враца, който е добра основа за партньорство и за привличане на повече вложители в района. 

„ Данните демонстрират, че след коронавирус пандемията, стопанската система в региона към този момент е почнала своя постоянен растеж нагоре. Това се удостоверява от възходящия брой на заетите лица в област Враца, които от началото на 2021 година до септември 2022 година са се нараснали с над 11 хиляди души “, сподели още Стоянов. По думите му тези цифри са знак за икономическото събуждане в региона, само че към момента на дневен ред стоят значими въпроси свързани с трудовата претовареност и възнагражденията в този район.

Според икономическия министър в последните години община Враца е образец, че с самодейни дейности и доста работа районът може да се трансформира в един от позитивните образци за Северозападна България. „ Доказателство за това е и фактът, че до края на 2020 година директните задгранични вложения в района надвишават 120 млн. евро “, добави още Стоянов.

Участие в днешното събитие, което се провежда от „ Euronews Bulgaria “, взеха кметът на община Враца Калин Каменов, представители на бизнеса, локалната власт и други, оповестиха от пресцентъра на Министерството на стопанската система. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР