Планирана полева подготовка с бойни стрелби на формированията за противовъздушна

...
Планирана полева подготовка с бойни стрелби на формированията за противовъздушна
Коментари Харесай

Части от армията ще проведат полеви подготовки и занятия на полигон Корен и учебен център Николаево


Планирана полева подготовка с бойни стрелби на формированията за противовъздушна защита (ПВО) от състава на 2-а механизирана бригада, 3-о Бригадно командване и 101-и алпийски полк ще се организира от 6 до 18 март 2022 година на образователен полигон „ Корен “. Бойните стрелби ще се извършват със зенитни установки ЗУ-23-2. Ръководител на полевата подготовка е полковник Спасимир Чепишев от командването на Сухопътните войски, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1729
За присъединяване в полевата подготовка ще се извърши напредване на персонален състав и техника по републиканската пътна инфраструктура на страната и с железопътен превоз, както следва: На 5 и 6 март превозването на персонален състав и техника ще се извърши с железопътен превоз от Плевен до Хасково. След разтоварване на ж.п. гара Книжовник техниката и персоналният състав ще се придвижат до полигон „ Корен “ на личен ход. На 6 март от Стара Загора до полигон „ Корен “ и на 12 март след привършване на стадий от подготовката, военнослужещи и военна техника ще се придвижват по републиканската пътна инфраструктура назад до Стара Загора. 

Планирана полева подготовка с бойни стрелби ще има и на формированията за противовъздушна защита (ПВО) от 4-и и 29-и механизирани батальони от състава на Единния център за начална подготовка ще се организира от 7 до 11 март 2022 година на образователен център „ Николаево “. Бойните стрелби ще се извършват със зенитни установки ЗУ-23-2. Общ отговорник за осъществяване и обезпечаване на полевата подготовка и бойните стрелби е командирът на 4-и механизиран батальон подполковник Калоян Стоянов, а началник - капитан Георги Георгиев, пълководец на взвод в 4-и механизиран батальон.

За присъединяване в полевата подготовка ще се извърши напредване на персонален състав и техника по националната пътна инфраструктура на 7 и 8 март 2022 година по маршрут Шумен - Плевен - образователен център „ Николаево “ и на 11 мат 2022 година по противоположен маршрут от образователен център „ Николаево “ към Плевен и Шумен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР