Планира се Центърът за съдействие на бежанци от Украйна да

...
Планира се Центърът за съдействие на бежанци от Украйна да
Коментари Харесай

Местят във Владиславово Центъра за украинските бежанци | Напливът през последните дни се е увеличил двойно

Планира се Центърът за подпомагане на бежанци от Украйна да бъде изместен от ДКС - Варна в зала " Владислав Варненчик ", а сега се водят договаряния с Общината и Министерството на защитата.

Това съобщи на брифинг регионалният шеф на Варна Благомир Коцев, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Идеята е Центърът да бъде изместен там, защото има огромна зала, в която хората могат да бъдат подслонявани и да изчакват настаняването в хотелите. В залата ще могат да пренощуват към 150-200 души.

По думите му Спортна зала е заета за събития и няма по какъв начин да се разчита на пространствата е нея. В залата в кв. " Владиславово " ще бъдат разкрити 8 пункта за регистрация за краткотрайна протекция.

" През последните шест дни извънредно доста се промени обстановката в Центъра за подпомагане на украинските бежанци във Варна. Имахме мъртвило към седмица, в което се бяхме успокоили, че потокът от бежанци мощно понижава, само че той се удвои по отношение на това, което беше първоначално ", сподели още Коцев.

Оказва се, че повода за напора са туроператори, които събират хора от Румъния и Молдова, обезпечават им хотели и популяризират България като дестинация. Спекулантите взимат пари от бежанците с обещанието, че ще бъдат настанени в гратис в петзвездни хотели у нас, изясни Коцев.

По думите му се прави всички допустимо да бъде овладян този развой, като се приказва с румънските управляващи се пресекат тези канали.

През последните 24 часа са пристигнали към 20 рейса с бежанци и темпото на настаняване мъчно съумява да смогне на напора. Въпреки това - всички са настанени, добави регионалният шеф. Изпратени са украинци главно към Бургас и Слънчев бряг.

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР