Ако изборите за Народно събрание се провеждат днес – ГЕРБ

...
Ако изборите за Народно събрание се провеждат днес – ГЕРБ
Коментари Харесай

Ако изборите са днес: ГЕРБ с 10% разлика от ПП-ДБ, три формации в битка за второто място

Ако изборите за Народно заседание се организират през днешния ден – ГЕРБ събира 26,1% поддръжка измежду гласуващите и ще има удобна преднина пред втория с малко над 10%. Следва група от три политически обединения са със сходни резултати, които ще се борят за втората позиция - ПП-ДБ (15.4%), Движение за права и свободи (14.9%) и Възраждане (14.8%).

Това сочат данните от социологическо проучване на организация " Тренд ", направено по поръчка на " 24 часа ", което е отдадено на електоралните настройки на българите. Изследването е осъществено в интервала сред 11 и 18 май 2024 година посредством директно полустандартизирано изявление " лице в лице " с таблет измежду 1003 души на възраст 18+.

БСП задържа пета позиция с 8.5% от гласуващите, следвана от „ ИТН “ с 5.5%.

Под бариерата за парламентарно посланичество остават Солидарна България (2.4%), Синя България (1.8%), Левицата (1.4%), Български напредък (1.2%) и Вътрешна македонска революционна организация (1.1%).

Опцията „ Не поддържам никого “ събира малко над 5%, само че резултатът не взе участие в разпределението.

Няма сериозна разлика в желанията на българите сред изборите за народен и европейски парламент. Очаква се малко по-силен резултат на европейските избори за обединението ПП-ДБ (16.1%) и Възраждане (15.1%). За Българска социалистическа партия резултатът за евролистата ще бъде по-слаб спрямо националния избор.

Правим уточнението, че поради дребните разлики в процентите на втория, третия и четвъртия в подредбата и заради опцията на парламентарните избори да се гласоподава и в страни отвън Европейски съюз, подреждането на обединенията на парламентарните и европейските избори може да бъде друго.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР