Планинската спасителна служба в окръзите Горж и Хунедоара в Югозападна

...
Планинската спасителна служба в окръзите Горж и Хунедоара в Югозападна
Коментари Харесай

Метеоритът вдигна по тревога властите в Румъния

Планинската избавителна работа в окръзите Горж и Хунедоара в Югозападна Румъния бе вдигната по паника нощес, откакто на небето бе видян светещ обект, който изглеждал в началото като аероплан, изпитващ механически проблеми, съобщи организация Аджерпрес, като цитира информация, публикувана на страницата във Facebook на Планинска избавителна работа Румъния.



„ Метеорит подвигна по паника планинските избавителни служби в Хунедоара и Горж, откакто в региона Лупени-Урикани в небето бе видяна мощна светлина с пламък и екот, която се движела с огромна скорост на юг, близо до хребета на планина Вълкан. Планинските спасители, които са били на промяна в базите в Хунедоара и Горж, са оповестили паника, като първичното съмнение е било, че става дума за аероплан, изпитващ проблеми, се показва в обявата.



Според същия източник в началото обстановката е била неразбираема, защото нямало позвънявания на незабавния телефон 112 във връзка със събитие и не е била оповестена паника за паднал аероплан или подобен, който има проблеми.



Информацията и изображенията, получени по-късно, са разрешили на планинските спасители да си дадат сметка, че става дума за астероид, идващ траектория на юг-югоизток по линията Стънещ-Търгу Жиу-Търгу Кърбунещ. Информацията, която ще постъпи в идващите часове, ще ни удостовери дали той е паднал в Румъния и дали е имал скорост и височина, с цел да доближи в България или Сърбия, се показва в обявата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР