PlanGrid и BuildingConnected разработват софтуер за строителствотоAutodesk издига софтуера за

...
PlanGrid и BuildingConnected разработват софтуер за строителствотоAutodesk издига софтуера за
Коментари Харесай

Autodesk погълна две компании за 1,5 млрд. долара

PlanGrid и BuildingConnected създават програмен продукт за строителството

Autodesk издига софтуера за строителството като стратегически приоритет (снимка: Autodesk)

Лидерът в софтуера за планиране Autodesk уголемява портфолиото си от решения за строителството с покупката на две компании в покупко-продажби на обща стойност от 1,5 милиарда $, за които оповестява Forbes.
още по тематиката
След като в края на ноември погълна стартъпа PlanGrid за 875 млн. $, в този момент разработчикът на AutoCAD придобива още една компания с позиции в строителния отрасъл – BuildingConnected за сумата от 275 млн. $.

PlanGrid предлага програмен продукт за взаимна и отдалечена работа над чертежи, планове, фотоси и други документи, като заменя хартиените материали с техни цифрови копия. В компанията работят 400 души, а платените функционалности на софтуера се употребяват от над 120 хиляди консуматори.

BuildingConnected е известна с платформата си за търсене на строители и ръководство на търгове. Услугата, към която са свързани към 700 хиляди експерти, предлага реализатори за съответни планове въз основата на тяхната подготовка.

Покупката на двете компании е в осъществяване на тактика на Autodesk, която издига като приоритет пазара на програмен продукт за строителството. Световният размер на този пазар се чака да доближи 10 милиарда $ към 2020 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР