„Планът за ваксинацията е много добър. Хората, които много желаят

...
„Планът за ваксинацията е много добър. Хората, които много желаят
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев с новина, която цяла България искаше да чуе!

„ Планът за имунизацията е доста добър. Хората, които доста желаят да се имунизират, би трябвало да имат малко самообладание и да изчакат реда си “, това сподели проф. доктор Тодор Кантарджиев – шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

„ Много критикари се изрекоха по въпроса, само че имунизациите, които сме получили у нас, са сравними с имунизациите, които са получени и в Чехия, Холандия и други. Щом сме съпоставени и съизмерими с тях се веселя “, безапелационен бе той.

Мутации
„ Трябва да се поговори малко повече за разновидностите на ковид, тъй като хората са смутени. И то те са смутени от не лекари. Питайте някой като се докторясва доктор ли е или не “, заръча проф. Кантарджиев.

Проф. Кантарджиев разяснява и: „ От нея към този момент може към този момент да се вършат шест дози и това повишава с 20% броя на имунизираните “.

Той сподели, че има „ косвени данни “, че английската разновидност към този момент е в България.

Ваксини
„ Важно е да се посочи дали имунизациите могат да работят на мутиралата версия на ковид от Острова. Говори се за още две нови разновидности – една в Южна Африка и една в Япония “, разясни медикът в утринния блок на Българска национална телевизия.

„ Най-важното, което желая да кажа и което международно известни учени рапортуваха предишния четвъртък е, че е взета кръв от хората, имунизирани с имунизацията на Pfizer и тази кръв унищожава новия мутирал английски вирус.

Засега данните са от Pfizer и Moderna. И двете компании са в положение за два месеца да трансформират производството си и да стартират да създават ваксини и за огромната разновидност “, безапелационен бе проф. Кантарджиев.

Той сподели още, че се водят договаряния на европейско равнище да се направи композиция сред имунизациите на Astrazeneca и съветската Ступник V.

Проф. Кантарджиев разяснява и китайската ваксина: „ Тяхната е сходна на другите вирусни ваксини, които ползвахме преди години. Това е така наречен „ цяловирусна убита ваксина “. Те имат и една генно инженерна.

Въобще в Китай доста се имунизират, само че за жалост нямаме обилие на информация от там.

Да речем, че щом са си ваксинирали цялата си войска, а тя е повече от популацията на България, не можем да се съмняваме в успеваемостта им “.

Колективен имунитет
„ Създаването на групов имунитет посредством имунизация и противоепидемичните ограничения, само че меките – носене на маски и да не поддържаме връзка с доста хора, ще дадат резултат и ще доведат до групов имунитет “, безапелационен бе професорът.

„ Повярвайте ми през лятото в България ще имаме огромно понижаване на случаите на болни от ковид “, безапелационен бе проф. Кантарджиев.

Недоверие
„ Недоверието във имунизациите е от доста години. Ето ви страшна вест – първите хора, които са имунизирани от едра шарка – един от тях няма жив! Ето такива неща като се приказват… “, ядоса се професорът във връзка скептицизма във имунизациите.

Антитела
„ Нивото на антителата не е водещ критерии за това дали работи имунизацията или не. Най-важен е клетъчният имунитет. На този стадий се потвърди, че той е огромен и това значи, че всичко работи “, сподели проф. Кантарджиев.

Лечение
По мотив, той сподели: „ Интересът на науката се сменя. Да, в този момент имаме ваксина, само че не се е спряло да се мисли и за лекуването на ковид. Виждате, че в този момент доста хора доста по-бързо оздравяват и смъртността е доста по-ниска.

Не бива да подценяваме английската фундаментална просвета. Такива неща съм виждал във Англия, че шапката ми пада “.

Лични самопризнания
„ На пети януари се имунизирах. Нямаше камери. Направих го с имунизацията на Pfizer “, призна проф. Кантарджиев.

Мерки
„ Най-добрата вест е, че заболеваемостта у нас пада. Слава Богу, че нещата сработиха и поради това ви апелирам – хора, носете маски щом сте на закрито и не се събирайте с доста хора.

Все отново е забележим резултата от Йордановден и Ивановден.

Важното е, че към този момент минаха 10 дни от повторното потегляне на учениците и стартирането на децата в детските и нямаме растеж на новозаболелите.

Следващото разхлабване е да бъдат пуснати и огромните възпитаници в школата и студентите, само че апелирам да се съблюдават ограниченията – на 20 минути класната стая да се проветрява за 1 минута.

Ако се съблюдават ограниченията и има опция ще разхлабим ограниченията. Но в тези минусови температури няма по какъв начин да се отворят отново заведенията, тъй като е потвърдено, че най-вече се заразяват хората като се съберат на едно място и са доста и си приказват.

След 31 януари ще се реши дали да се отворят моловете “, безапелационен бе проф. Кантарджиев.

Той приключи с думите: „ Господ е с нас, само че е умно да си оказваме помощ! “.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР