Планът за регулация на жилищна зона Южен плаж“ - Обзор,

...
Планът за регулация на жилищна зона Южен плаж“ - Обзор,
Коментари Харесай

Задействана е процедурата за разработване на нов устройствен план за град Обзор

Планът за регулация на жилищна зона „ Южен плаж “ - Обзор, е разграничен на четири стадия

Кметът на община Несебър Николай Димитров организира поредна среща с жителите на Обзор, с цел да обясни дейностите и процедурите по разработването  на нов организационен план  за разширение на територията на града в южна посока.

Планът за регулация на жилищна зона „ Южен плаж “ - Обзор, е разграничен на четири стадия и с него ще се урегулират парцели за жилищно строителство и публично обслужване, ще се оформят  улици и прилежащи тротоарни пространства, озеленяване и паркови зони.

След привършване на процедурите по утвърждение на проекта и началото на реализация на капиталовите намерения  се чака реализира на  растеж в локалната стопанска система посредством растеж на директните вложения в строителство, оживление на пазара на труда и откриване на нови работни места,  доста нарастване на размера в търсенето и предлагането на артикули и услуги в общността.   

Друга значима за жителите на Обзор тематика бе представянето на плана за нов централен  градски парк, който ще се осъществи  посредством реорганизация на пространството към площад „ Свобода “. Предвидени са доста детски атракциони и площадки.

Много значима за локалната рибарска общественост тематика бе  предлагането за авансово проучване  за  изграждане на пристанище, осигуряващо активността на  най-стария  обичаен занаят в Обзор – риболова. Проучването е концентрирано в точка, ситуирана в края на зона Обзор-южен плаж, и планува място за домуване на към 60 лодки.

Николай Димитров напомни, че Общината към този момент има издадено строително позволение за подсилване на  свлачището над ул. „ Младежка ” и очаква  финансиране от Министерство на регионалното развитие.

Представен бе и план за създаване на нов градски музей, за който сега  съгласувателните процедури са в краен стадий.

Кметът Димитров срещна жителите на Обзор с плановете на общината за уголемение на паркинг зоните и  настоящите в  населеното място действия преди началото на  летните ваканционни месеци.

Община Несебър  приготвя Обзор за мощен туристически сезон и чака градът да затвърди позициите си на желана лятна дестинация за доста български  и задгранични посетители.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР