Пламен Крумов е капитан на Арда и един от футболистите

...
Пламен Крумов е капитан на Арда и един от футболистите
Коментари Харесай

Пламен Крумов: Всички в Арда сме като един юмрук

Пламен Крумов е капитан на Арда и един от футболистите извървели пътя от Б група до присъединяване в Европа. Той застана пред камерата на ARDA TV с цел да опише за какво е избрал да облече екипа на отбора и по какъв начин вижда през неговия взор цялата тази приказка.

Пламене, здравей, намираме се в Разлог, където тима на Арда е на предварителен лагер. Как сте след тежките тренировки, които организирате тук?

- Здравейте, усещам се обикновено, както на лагер, натоварванията са огромни, само че най-важното е да се подготвим добре с цел да можем след това през сезона да осъществим задачите си.

Поводът за това изявление е да създадем една ретроспекция от пътя на Арда от В група до Европа. Ти си един от тези футболисти, които играха във В група, разкажи по какъв начин стана по този начин, че Пламен Крумов се озова в Арда?

- В момента, в който си потеглих от Локомотив Пловдив, шефовете на Арда ме поканиха. Тогава треньор бе Елин Топузаков. Сложих нещата на везните и предвид на огромните цели и упоритости, които имаха те, нещата наклониха да избера Арда. В началото беше малко шокиращо, тъй като всички тимове бяха дилетанти, а ние тренирахме като експерти. Това бе едно предизвикателство за мен, само че считам, че не съм се подлъгал, както не сме подвели и управлението, тъй като задачата тогава беше влизане в " А " група. Тази цел я изпълнихме, а в случай че мога да дефинира всичко е огромното пътешестване от " В " група до Европа.
 Иван Караджов: Арда е второто ми семейство
Иван Караджов: Арда е второто ми семейство

" Радвам се, че постигнахме такива резултати "

Помниш ли кой беше най-трудният ти мач във " В " група?

- Мачовете бяха сложни, като мотивация. Защото в " А " група постоянно съм играл на високо равнище. Личната мотивация преди всеки мач трябваше да е на равнище, тъй като в случай че не подходиш както би трябвало може да направиш някоя травма. Ние там нямахме доста сложни мачове, тъй като побеждавахме с лекост, имаше селектирани и други момчета, които са играли в " А " група, общо взето мачовете ни бяха като подготовка тогава.

Тогава в " Б " група кой беше най-труден?

- Там всички бяха сложни по простата причина, че там се играе най-труден футбол. Дори е по-трудно от " А " група. Играе се с доста единоборства, футболът е доста пряк. Ние много си изпатихме в " Б " група. Тръгнахме с огромната кошница, стигнахме мъчно до бараж, само че по най-сладкия метод влязохме в елита. Имаше мачове, в този момент се сещам против Лудогороц II, пристигнаха едни млади момчета, играха си и ни победиха. Ние тогава изпускахме доста положения, само че в последна сметка те победиха.

Лично ти очакваше ли, когато стартира да играе за Арда, след 3-4 години да сте в Европа?

- Честно да ви сподели не съм се замислял за Европа. Първата цел бе " А " група. Но по-късно нещата потеглиха, виждате в клуба се работи на доста високо професионално равнище и няма по какъв начин да няма триумфи. Селектирани са положителни футболисти и разумно бе да дойдат триумфите. За наше благополучие се класирахме за Европа, а за наше злощастие не стана през Купата на България. Тогава за финала имаше голяма мотивация в тима, всички футболисти бяхме пределно стимулирани да спечелим Купата, само че за жалост загубихме на финала.Дай боже тази година да успеем да преодолеем последното затруднение.

Тъй като сме на тематика финала, след него Иван Караджов бе най-активен в съблекалнята, пробвайки се да вдигне играчите, които бяха тъжни от загубата. Помниш ли този миг?

- Ами да ви кажа почтено не помня нищо след мача. Всеки футболист по друг метод се стимулира. Логично бе по-опитните футболисти да вдигнем както се споделя по-младите и мисля, че се справихме добре, тъй като след това си взехме поправителния против Черно море.

Разкажи нещо забавно като преживелица от този път както ти го дефинира от " В " група до Европа.

- Те са доста, в този момент не се сещам. Но тук е момента да благодаря на всички треньори, които са работили с нас през тези години. На всички футболисти, които носеха фланелката на Арда. Имаше много играчи, които минаха и всеки един от тях е оставил нещо от себе си. Като капитан на тима изричам признателност към всички тях.
 Арда чака Жуниньо в Банско
Арда чака Жуниньо в Банско

Бразилецът преболедувал ковид

Как успявате да сте едно цяло, няма разделяне на млади и остарели, на опитни и неопитни?

- Най-вече с доста диалози. В клуба опитните футболисти може да сме малко, само че би трябвало да сме за образец на младите. Според мен малко сме ги поотпуснали и би трябвало да се стягат, тъй като в този момент занапред ще се чака още повече от тях. Това равнище би трябвало да се задържи, а дори и да се усъвършенства, по този начин, че да се стягат. Ние демонстрираме толеранс към младите и те го схващат, тъй като на нас не ни трябват положителни момчета, а положителни футболисти. Но тази сплав сред млади и опитни е на топ равнище. Правим много банкети, които също оказват въздействие за положителния колектив. Защото не може единствено да се тренира, би трябвало и да се разпуска, само че ние знаем по кое време какво би трябвало да се прави. Това е тайната на положителния колектив.

Срещу Апоел Беер-Шева ти, Караджов, Делев, Коконов, върху вас ще падне главната тежест да надъхате младите за тежкия и значим мач.

- Нас това не ни тормози. Никой няма да избяга от това, ще дадем нужното успокоение на футболистите. Пак ви споделям ние сме като един пестник всички дружно. Вижте, младите момчета този сезон извадиха много мачове. Няма по какъв начин да не кажа за Тонислав Йорданов, който вкара 8 гола, Лъчезар Котев стигна до националния тим, Алекс Петков, който бе подложен на критика в Левски, а тук играе доста добре, а и другите млади футболисти имат заслуга за всичко.

Кой е най-сладкият ти миг с екипа на Арда? Помня след баража със Септември в тунела беше прегърнал президента Петър Пешев и плачеше.

- Това са такива прочувствени моменти. Има такива, когато знаеш, че си си приключил работата. Нашите шефове вършат всичко допустимо ние да сме добре, тимът да е добре, нищо да не ни липсва. Това е миг, когато си приключил всичко добре и страстите надвиват.

Имаш ли някакъв обред преди мач, който правиш?

- Не, нямам нищо, което да последвам неразделно. Не съм от хората, които да държат някакви речи в съблекалнята преди мач. Има много по-активни от мен в тази област, аз обичам да си се съсредоточвам самичък, да си наредя мача в главата.

Какво би споделил на почитателите на Арда, с цел да дойдат на мача с Апоел Беер-Шева и да изпълнят, колкото е позволено Арена Арда?

- Бих ги призовал да дойдат и да ни поддържат, тъй като малко на брой може би от тях са очаквали след две години Арда да играе в Европа. Още повече, че хората в Кърджали си обичат тима. Така, че скъпи почитатели, елате на стадиона и подкрепете тима и дай боже всички дружно да вървим напред.
 Арда е 24-ият ни боец в Европа
Арда е 24-ият ни боец в Европа

Ако се вярна на досегашната статистика, то възможностите на Николай Киров и футболистите му да прескочат най-малко първото затруднение са 50:50
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР