Пламен Камбуров включи планинско Осогово в Кюстендил в програмата си

...
Пламен Камбуров включи планинско Осогово в Кюстендил в програмата си
Коментари Харесай

Пламен Камбуров с второ време в първия ден на планинско Осогово

Пламен Камбуров включи планинско Осогово в Кюстендил в програмата си за 2018 година Шампионът за 2015 и 2016 година на затворен маршрут приключи първия ден от шестия кръг в шампионата по планинско нанагорнище с второ време.

„ Още при започване на годината планинско Кюстендил бе един от стартовете в програмата ми. За мен то е обвързвано с известна носталгия, защото е една от първите ми съревнования отпреди 17-18 години. Освен това е едно от първите надпревари, в които победих – през 2002 година с Лада 2107. Тогава конкуренцията бе много сериозна, доста повече от в този момент – имаше към 70-80 автомобила. От тогава за мен Кюстендил е един град и трасе с доста положителни спомени”, разяснява Камбуров.
Пилотът, който кара Mitsubishi Lancer Evo IX, се състезава през сегашния сезон в националния шампионат на затворен маршрут. Той изясни, че Кюстендил е един от допадащите му планински стартове, защото автомобилът му не се нуждае от съществени промени в настройките.

„ Останалите съревнования от планинския шампионат са много разнообразни и са нужни други реглажи”, сподели още състезателят на Автотранс Рейсинг Тийм.

„ Днес бе много тъничък моментът за избор на гуми. Подборът бе в действителност сложен, само че мисля, че в третия манш нещата се поуточниха. Постигнах второ време, което не ме устройва, само че за момента и за тази подготовка, която имахме, мисля, че е добър резултат. Състезанието въпреки всичко е на следващия ден. Не знаем какви ще са атмосферните условия, защото през днешния ден постоянно се променяха.”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР